Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rada po prevzatí kormidla Sparty: Tím prechádza menšou krízou

Petr Rada viedol svojho času aj českú futbalovú reprezentáciu. Foto: TASR/AP

Prvý zápas čaká Radu v piatok proti Zlínu a po reprezentačnej prestávke derby na Slavii.

Praha 14. marca (TASR) - Český futbalový klub Sparta Praha povedie bývalý kouč reprezentácie Petr Rada.

"Dal som sa na trénovanie, takže licitovať o ponuke, najmä keď príde zo Sparty… Bolo to rýchle, ale preto som tréner, aby som trénoval. Som rád, že som momentálne v Sparte, aj keď situácia nie je ideálna," citoval slová kouča pred utorkovým predpoludňajším tréningom na Letnej internetový portál idnes.cz.

V pondelok vedenie klubu odvolalo tandem Tomáš Požár - David Holoubek. Tí neustáli tretiu jarnú prehru, ktorú utrpel tím v nedeľňajšom súboji s FK Mladá Boleslav (0:1). Sparte patrí po 20. kole najvyššej českej súťaže až tretia priečka v tabuľke, ktorá ho odkláňa od majstrovského kurzu. Na lídra a mestského rivala Slaviu strácajú "sparťania" deväť bodov.

"Neviem, či je Sparta vôbec chorá. Myslím, že je zdravá, ale prechádza určitým útlmom, menšou krízou. Budem sa snažiť, aby sa to zlepšilo. Aby prišlo viac bojovnosti, nasadenia. Najväčším dielom však musia prispieť samotní hráči," prezradil nový tréner, ktorý dostal zmluvu na dobu neurčitú. "Ja som o zmluve nelicitoval, prišiel som sem trénovať a všetko ostatné budeme riešiť neskôr," dodal Rada.

Prvý zápas čaká Radu v piatok proti Zlínu a po reprezentačnej prestávke derby na Slavii.