Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rakúsky futbalista Junuzovič ukončil reprezentačnú kariéru

Zlatko Junuzovič (vpravo). Foto: TASR AP

Stredopoliar Werderu Brémy sa chce ďalej koncentrovať na pôsobenie v klube a viac sa venovať svojej rodine.

Viedeň 13. októbra (TASR) - Päťdesiatpäťnásobný rakúsky futbalový reprezentant Zlatko Junuzovič sa rozhodol ukončiť kariéru v národnom mužstve. Stredopoliar Werderu Brémy sa chce ďalej koncentrovať na pôsobenie v klube a viac sa venovať svojej rodine.

Junuzovič ohlásil koniec reprezentačnej kariéry prostredníctvom klubovej webstránky. "Požiadal som Rakúsky futbalový zväz, aby so mnou neuvažoval smerom do budúcnosti v súvislosti s medzištátnymi zápasmi. Po viac než desaťročnom pôsobení v reprezentácii nadišiel ten správny čas, aby som túto kapitolu uzavrel," uviedol 30-ročný Junuzovič.

Rodák zo srbskej Loznice vydal svoje vyhlásenie pár dní po tom, čo sa Rakúšania rozlúčili s kvalifikáciou MS 2018, v ktorej sa im nepodarilo vybojovať miestenku do Ruska. V D-skupine obsadili až štvrté miesto za víťazom Srbskom, druhým Írskom a tretím Walesom. Junuzovič, ktorý naposledy hral za Rakúsko ešte v júni proti Írsku, sa iba nedávno vrátil do kádra Werderu po zranení. Brémy budú potrebovať jeho pomoc v boji o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži, po siedmich stretnutiach bundesligovej sezóny figurujú v tabuľke so ziskom štyroch bodov na predposlednom 17. mieste.