Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Real nechce opäť zlyhať. ´Operáciu De Gea´ rozbehol už teraz

Brankár Manchesteru United David de Gea Foto: TASR/AP

Vedenie nechce, aby sa zopakovalo fiasko spred dvoch rokov, keď sa prestup De Geu do Madridu neuskutočnil, pretože oficiálne formuláre dorazili až niekoľko minút po konci prestupového obdobia.

Madrid 28. apríla (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid je odhodlaný získať do svojich služieb brankára Davida De Geu z Manchestru United už toto leto.

Vedenie "bieleho baletu" nechce, aby sa zopakovalo fiasko z 31. augusta spred dvoch rokov, keď sa prestup De Geu do Madridu neuskutočnil, pretože oficiálne formuláre dorazili až niekoľko minút po konci prestupového obdobia. Funkcionári Realu aj preto spustili "Operáciu De Gea" už teraz a podľa britských médií povedal samotný brankár vedeniu United, že chce prestúpiť do hlavného mesta Španielska.

To sa malo udiať už pred tromi týždňami a Real sa s dvadsaťšesťročným brankárom už údajne aj dohodol na zmluve na päť až šesť sezón. Hneď na to 9. apríla chýbal De Gea v zostave "červených diablov" v zápase so Sunderlandom. Tréner Jose Mourinho však nechcel špekulovať o tom, či jeho absencia súvisela s požiadavkou o prestup. "Nemám záujem hovoriť o špekuláciách a on by o tom tiež nemal mať záujem rozprávať. Hráme dôležité zápasy proti silným tímom, každý jeden duel je kľúčový a nemyslím si, že David s tým má problém. Po konci sezóny je čas na to, aby mohli hráči rozmýšľať o svojich kariérach," povedal Mourinho. Prestupová čiastka za De Geu by sa mala podľa britských médií pohybovať vo výške 70-75 miliónov eur, čo by bol nový rekord za brankára.

Ak De Gea skutočne odíde, portugalský kormidleník už má zaňho vyhliadnutú náhradu - Joea Harta. Tridsaťročný brankár je momentálne na hosťovaní v talianskom FC Turín, no problém je, že tam išiel z Manchestru City, odvekého mestského rivala United.