Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
< sekcia Šport

Heynckes by akceptoval ponuku Realu Madrid

Hlavného trénera Bayernu Mníchov Juppa Heynckesa hádžu jeho zverenci do vzduchu po zisku titulu v Lige majstrov Foto: TASR/AP

Trénerská stolička v Reale sa uvoľnila po tom, čo Jose Mourinho sa napriek platnej zmluve rozhodol po konci aktuálnej sezóny skončiť vo funkcii hlavného kouča "bieleho baletu".

Madrid 26. mája (TASR) - Lúčiaci sa tréner Bayernu Mníchov Jupp Heynckes by akceptoval ponuku na návrat na lavičku španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid. Uviedol to jeho agent Enrique Reyes.

Heynckes, ktorý onedlho oslávi svoje 68. narodeniny a plynule hovorí po španielsky, už dávnejšie vyhlásil, že po sezóne opustí bavorský tím. Ten v aktuálnom ročníku doviedol k zisku bundesligového titulu i k triumfu v Lige majstrov. Skúsený nemecký kouč v roku 1998 priviedol k titulu v LM aj kráľovský Real, okrem toho trénoval aj ďalšie dva kluby La Ligy Athletic Bilbao a Tenerife.

Podľa Reyesa je len na prezidentovi "pusiniek" Florentinovi Perezovi, či osloví s ponukou Heynckesa, alebo bude pokračovať v lákaní Taliana Carla Ancelottiho, kormidelníka Parížu St. Germain. "Je to Florentinovo rozhodnutie. Ak nám zavolá, ponuku akceptujeme," povedal Reyes, ktorého citovala agentúra Reuters.

Trénerská stolička v Reale sa uvoľnila po tom, čo Jose Mourinho sa napriek platnej zmluve rozhodol po konci aktuálnej sezóny skončiť vo funkcii hlavného kouča "bieleho baletu". Portugalčan mal s Realom kontrakt ešte na tri roky.