Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zidane viedol po prvý raz Real Madrid. Tréning sledovalo 6000 ľudí

Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane sedí na lavičke počas svojho prvého tréningu 5. januára 2016 v Madride. Foto: TASR/AP

Nový kormidelník futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane nahradil na striedačke Rafaela Beniteza.

Bratislava/Madrid 5. januára (TASR/Teraz.sk) - Po tom, čo Real Madrid vyhodil trénera Rafaela Beniteza, ujal sa funkcie kormidelníka tímu štyridsaťtriročný Zinedine Zidane. Prvý tréning pod jeho vedením sa uskutočnil dnes v Madride.




Nový kormidelník futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane nechce, aby ho prirovnávali k Pepemu Guardiolovi. Ten rovnako ako on začínal svoju trénerskú kariéru bez väčších skúseností, keď v roku 2008 zasadol na lavičku katalánskeho giganta FC Barcelona.

"Guardiola je fantastický tréner, jeho robota je veľmi inšpiratívna. Ja sa budem snažiť odviesť maximum. Ale nechcem, aby ma s niekým porovnávali. Každý má svoj vlastný štýl práce," povedal Zidane.

Pre bývalého špílmachra francúzskej reprezentácie, ktorý dostal prvú šancu viesť mužstvo na najvyššej úrovni, je okrem výsledkov dôležitý aj herný prejav. "Dobrý futbal je základ. Budem od hráčov vyžadovať aktívny prístup. Páči sa mi ofenzívny prejav, ale mužstvo musí pôsobiť na ihrisku kompaktne ako celok. Cieľom je vždy víťazstvo v Lige majstrov a ja sa o neho pokúsim," dodal Zidane, ktorého prvý tréning v úlohe kouča Realu Madrid sledovalo 6000 divákov.

Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane (vľavo) prichádza na svoj prvý tréning 5. januára 2016 v Madride.
Foto: TASR/AP


Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane (uprostred) stojí spolu s hráčmi počas svojho prvého tréningu 5. januára 2016 v Madride.
Foto: TASR/AP


Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane (vpravo) sleduje svojich zverencov počas svojho prvého tréningu 5. januára 2016 v Madride.
Foto: TASR/AP


Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane (tretí vpravo) stojí vedľa Cristiana Ronalda počas jeho prvého tréningu 5. januára 2016 v Madride. Španielsky futbalový klub Real Madrid vyhodil trénera Rafaela Beniteza.
Foto: TASR/AP


Na snímke novozvolený tréner Realu Madrid Zinedine Zidane počas svojho prvého tréningu 5. januára 2016 v Madride.
Foto: TASR/AP