Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Real Madrid zdolal v dohrávke Celtu Vigu, titul má vo vlastných rukách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti madridského veľkoklubu sa tak dostali kolo pred koncom na čelo tabuľky o tri body pred rivala a obhajcu FC Barcelona.

Vigo 18. mája (TASR) -Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v stredajšej dohrávke španielskej La Ligy na ihrisku Celty Vigo 4:1 a pred posledným kolom sa dostali na čelo tabuľky o tri body pred úhlavného rivala a obhajcu trofeje FC Barcelona. Katalánsky tím v nedeľňajšom vyvrcholení potrebuje na zvrátenie majstrovského osudu bezpodmienečne zdolať Eibar a čakať na trojbodovú pomoc Malagy, ktorá hostí "biely balet". V prípade rovnosti bodov by sa z titulu tešila Barcelona, ktorá má s Realom lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov.

Kouč Realu Zinedine Zidane nič neriskoval a proti 13. tímu tabuľky vyrukoval s najsilnejšou zostavou. Režisérom dôležitej výhry Realu na galícijskej pôde bol jeho inšpiratívny ofenzívny líder Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonier otvoril v 10. minúte skóre a na začiatku druhého polčasu sa presadil opäť, keď zaznamenal už svoj 402. gól v drese "pusiniek". Domáci prišli v 62. minúte po druhej žltej karte o vylúčeného Iaga Aspasa, ale v 69. minúte znížil švédsky útočník John Guidetti tečovanou strelou. Okamžite však opäť na rozdiel dvoch gólov pre hostí zvýšil francúzsky útočník Karim Benzema a v 88. minúte nemecký stredopoliar Toni Kroos stanovil hladký triumf favorita.

"Stále je pred nami posledný zápas, na ktorý sa maximálne skoncentrujeme a urobíme všetko, aby pre nás dopadol dobre. Musíme byť obozretní, pretože Malaga je doma silná. Potrebujeme síce už len bod, ale na remízu sa nespoliehame a pôjdeme do zápasu s trojbodovými ambíciami, pretože taká je naša mentalita," vyhlásil dvojgólový hrdina večera Ronaldo. V sobotu 3. júna sa Real stretne v Cardiffe s Juventusom Turín vo finále Ligy majstrov, v ktorej obhajuje trofej. Ronaldo sa zatiaľ odmietol baviť o tomto stretnutí, naplno sa sústredí na nedeľňajšie "ligové finále": "Myslíme len na ligu. Potom budeme mať 15 dní, aby sme sa čo najlepšie pripravili na Juventus."

Podľa Zidanea bude pre jeho tím kľúčové, aby po úspešnej misii vo Vigu dobre zregeneroval pred rozhodujúcim súbojom v Andalúzii. "Hráči si musia oddýchnuť, aby boli na nedeľu stopercentne pripravení. Vidím, že v závere sezóny už sa na niektorých začína prejavovať únava, preto si výkony všetkých hráčov nesmierne vážim. V stredu opäť ukázali fenomenálny prístup, súperovi nedali šancu. Blízkosť titulu cítime, ale máme natoľko skúsené mužstvo, že to pre nás nie je psychologická príťaž. Verím, že sa z Malagy vrátime s titulom," poznamenal Zidane.

La Liga - dohrávka 21. kola:

Celta Vigo - Real Madrid 1:4 (0:1)
Góly: 69. Guidetti - 10. a 48. C. Ronaldo, 70. Benzema, 88. Kroos, ČK: 62. Aspas (Celta), 22.838 divákov.