Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Reprezentantov Česka vítali v Olomoci v krojoch a tvarožkami

Tam dorazila reprezentácia podľa plánu krátko po 11.00 h vlakovou súpravou Pendolino.

Olomouc 13. októbra (TASR) - V krojoch a s chlebom s maslom a olomouckými tvarožkami s cibuľou vítali v utorok na hlavnej olomouckej železničnej stanici futbalistov Česka pred ich stredajším prípravným zápasom so Slovenskom (17.30). Tam dorazila reprezentácia podľa plánu krátko po 11.00 h vlakovou súpravou Pendolino.

"Tá cibuľa nie je úplne ideálna, ale inak je to dobré. Bolo to príjemné prekvapenie. Radi ochutnáme," povedal zdvorilo pre idnes.cz obranca Brém Gebre Selassie. Cestu vlakom si však pochvaľoval: "Je to príjemnejšie ako autobusom. Nemusíme mať skrčené nohy, máme väčší komfort."

Hráči na stanici rozdali prekvapeným cestujúcim autogramy a odtiaľ sa následne vybrali autobusom do hotela NH Olomouc Kongres, ktorý je hneď oproti štadiónu. O 18.30 mali naplánovaný tréning a ešte pred ním tréner Michal Bílek tlačovú konferenciu.

Pre českých futbalistov, to nebolo po prvý raz, čo cestovali vlakom. Tentoraz sa ale zažitý rytmus predsa len trocha zmenil, nakoľko autobus z hotela uviazol v zápche a tak Pendolino odchádzalo s niekoľko minútovým oneskorením.