Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Leverkusen obvinil CAS zo zdržiavania verdiktu o Calhanogluovi

Hráč Bayeru Leverkusen Hakan Calhanoglu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Športový arbitrážny súd (CAS) vo svojom rozhodnutí potvrdil pôvodný verdikt Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a udelili Calhanogluovi štvormesačný trest za porušenie kontraktu.

Leverkusen 3. februára (TASR) - Výkonný riaditeľ nemeckého futbalového klubu Bayeru Leverkusen Michael Schade obvinil Športový arbitrážny súd (CAS), že zdržal rozhodnutie o treste pre ich hráča Hakana Calhanoglua a "farmaceuti" si tak nemohli za neho zadovážiť adekvátnu náhradu v januárovom prestupovom období.

Schade uviedol pre agentúru DPA, že má informácie o tom, že CAS rozhodol už niekoľko dní pred vyhlásením verdiktu, ktorý zverejnili až vo štvrtok. Zdržanie malo prísť z byrokratických dôvodov. Zimné prestupové okno sa uzavrelo v utorok.

"Je obzvlášť zradné, že vyrieknutie verdiktu zdržali, až kým neskončilo prestupové obdobie," povedal Schade.

CAS vo svojom rozhodnutí potvrdil pôvodný verdikt Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a udelili Calhanogluovi štvormesačný trest za porušenie kontraktu. To sa udialo ešte v roku 2011, keď stredopoliar súhlasil s prestupom do tureckého Trapzonsporu, ale ostal hrať v nemeckom Karlsruhe.

Dvadsaťdvaročný turecký reprezentant prišiel do Leverkusenu v roku 2014. Predstavitelia klubu vo štvrtok vyhlásili, že dostali trest za udalosti, s ktorými nemajú nič spoločné. Calhanoglu vynechá celý zvyšok bundesligovej sezóny, osemfinálové súboje v Lige majstrov 2016/17 s Atleticom Madrid ako aj kvalifikačný duel MS proti Fínsku.