Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Robinho figuruje v kádri Brazílie na duel s Kolumbiou

Robinho, archívne foto. Foto: TASR/AP Photo

Kouč "kanárikov" Tite zverejnil vo štvrtok nomináciu, v ktorej sa ocitli výlučne hráči pôsobiaci v kluboch najvyššej domácej súťaže.

Chapeco 19. januára (TASR) - Ligový výber brazílskej futbalovej reprezentácie odohrá v stredu 25. januára prípravný zápas proti Kolumbii (štvrtok 0.45 SEČ v Rio de Janeiro). Jeho výťažok poputuje na pomoc pozostalým obetí leteckého nešťastia, pri ktorom koncom novembra zahynula väčšina hráčov a funkcionárov brazílskeho klubu Chapecoense.

Pri tragédii prišlo o život 19 futbalistov, ktorí cestovali na prvý zápas finále pohára Copa Sudamericana proti domácemu Atletiku Nacional. Výťažok zo vstupného pôjde na pomoc rodinám pozostalých.

V kádri Brazílie na zápas s juhoamerickým rivalom figuruje aj útočník Robinho, ktorý sa v národnom tíme objaví prvýkrát od Copa America 2015. Kouč "kanárikov" Tite zverejnil vo štvrtok nomináciu, v ktorej sa ocitli výlučne hráči pôsobiaci v kluboch najvyššej domácej súťaže.

Nominácia Brazílie na prípravný zápas s Kolumbiou:

brankári: Alex Muralha (Flamengo), Danilo Fernandes (Internacional), Weverton (Atletico Paranaense)
obrancovia: Fagner (Corinthians), Marcos Rocha (Atletico Mineiro), Fabio Santos (Atletico Mineiro), Jorge (Flamengo), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Pedro Geromel (Gremio), Vitor Hugo (Palmeiras), Luan (Vasco da Gama)
stredopoliari: Camilo (Botafogo), Diego (Flamengo), Henrique (Cruzeiro), Rodriguinho (Corinthians), Walace (Gremio), Willian Arao (Flamengo), Lucas Lima (Santos), Gustavo Scarpa (Fluminense)
útočníci: Dudu (Palmeiras), Diego Souza (Sport Recife), Luan (Gremio), Robinho (Atletico Mineiro)