Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ronaldo rozbehol gólový stroj, Costu vyjde pľuvanec draho

Douglas Costa na snímke vľavo. Foto: TASR/AP

Costov skrat odsúdil aj tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Rím 17. septembra (TASR) - Cristiano Ronaldo strelil svoje prvé dva súťažné góly v drese talianskeho futbalového šampióna Juventus Turín. Portugalský futbalista zariadil víťazstvo "Starej dámy" v nedeľňajšom zápase 4. kola Serie A nad US Sassuolo 2:1.

Po spŕškach presných zásahov v Premier League, ktoré dosiahol v drese Manchestru United, a neskôr v španielskej La Lige ako ofenzívny ťahúň Realu Madrid, sa Ronaldo strelecky presadil v ďalšej z popredných ligových súťaží na "starom kontinente".

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty otvoril skóre duelu v 50. minúte, keď zblízka dorazil loptu do siete hostí. Druhý gól pridal v 65. minúte, keď po prihrávke Emreho Cana nedal šancu brankárovi Sassuola krížnou strelou zvnútra šestnástky. Konečný výsledok stanovil v nadstavenom čase presným zásahom striedajúci hráč hostí Khouma Babacar. "Chcel som dať konečne gól a som skutočne šťastný. Dôležité však je, že sme vyhrali. Po mojom príchode z Realu Madrid som bol pod tlakom, boli na moju osobu veľké očakávania. Moji spoluhráči mi pomáhajú, aby som sa v talianskej lige čo najskôr udomácnil," citovala agentúra AP Ronalda, ktorý mohol v závere stretnutia zavŕšiť hetrik, v dvoch šanciach pred brankárom Andreom Consiglim však neuspel.

"Sassuolo má svoju silu. Zápas mal náboj a sme radi, že sme ho zvládli," dodal Ronaldo, ktorý po prestupe z Realu Madrid potreboval čas na aklimatizáciu a z tohto dôvodu vynechal aj dva septembrové zápasy národného tímu: "Spočiatku som mal obavy, ale teraz je všetko v správnych koľajach, sústredím sa len na trénovanie a zápasy." Proti Chievu Verona, Laziu Rím a Parme vyšiel naprázdno, ale situáciu nebral dramaticky: "Zažil som v kariére chvíle, keď som niekoľko zápasov za sebou neskóroval. Dôležité je zachovať vždy chladnú hlavu."

V závere stretnutia hlavný rozhodca vylúčil po konzultácii s videorozhodcom domáceho Douglasa Costu, ktorý opľul do tváre Federica Di Francesca. Incidentom sa bude zaoberať disciplinárna komisia, brazílskemu krídelníkovi môže podľa niektorých talianskych médií hroziť až desaťzápasový dištanc. Vyviaznuť môže aj s miernejším trestom, s veľkou pravdepodobnosťou však 29. septembra vynechá šláger s Neapolom.

Costov skrat odsúdil aj tréner Juventusu Massimiliano Allegri. "Jeho reakcia ma prekvapila. Neminie ho mastná pokuta. Možno si neudržal nervy na uzde po predchádzajúcom faule, ale to ho neospravedlňuje, hráč by sa takto nemal správať," povedal rezolútne pre Sky Sport Italia. Allegrimu sa tiež nepáčilo, ako jeho tím po dvojgólovom vedení pristúpil k ďalšiemu priebehu zápasu: "Príliš sme sólovali. Mohli sme streliť tretí gól, no pre individualizmus niektorých hráčov sa nám to nepodarilo."

Juventus si udržal stopercentnú bilanciu, na konte má 12 bodov zo štyroch kôl. Najbližšie sa v Serie A predstaví v nedeľu 23. septembra na pôde predposledného Frosinone, ešte predtým v stredu 19. septembra ho čaká vystúpenie v 1. kole skupinovej fázy Ligy majstrov vo Valencii.