Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Cristiano Ronaldo otvoril múzeum v meste Funchal

Vosková figurína s podobizňou portugalského futbalistu Cristiana Ronaldo oblečená v národnom drese je vystavená počas prehliadky múzea Cristiana Ronalda, ktoré otvorili vo Funchale na ostrove Madeira v Atlantickom oceáne, v rodisku portugalského futbalistu v nedeľu 15. decembra 2013. Návštevníci múzea, ktoré má názov CR7, sa môžu tešiť na 150 rôznych futbalových trofejí a cien jedného z najlepších futbalistov súčasnosti. Medzi nimi nebude chýbať ani trofej pre najlepšieho futbalistu planéty z roku 2008. Foto: TASR/AP

Na ploche 400 metrov štvorcových je vystavených 126 trofejí, ktoré získal počas kariéry.

Lisabon 15. decembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo otvoril v nedeľu múzeum v rodnom meste Funchal na Madeire.

Na ploche 400 metrov štvorcových je vystavených 126 trofejí, ktoré získal počas kariéry. „Tu som sa narodil a vyrastal, preto som tu založil múzeum. Žije tu skoro celá moja rodina,“ cituje slová kanoniera Realu Madrid agentúra dpa.

„Ak získam Zlatú loptu, nejaké miesto tu ešte je,“ dodal s úsmevom.

Ronaldo stále nie je rozhodnutý, či pôjde na odovzdávanie Zlatej lopty

Ronaldo je síce jedným z favoritov na zisk Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho futbalistu roka, no stále nie je isté, že si trofej v prípade víťazstva osobne prevezme.

„Hovoril som o tom v klube. Uvidíme, či pôjdem,“ cituje slová hráča Realu Madrid agentúra AP. V októbri vyhlásil prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter, že preferuje Argentínčana Lionela Messiho. Na adresu Ronalda povedal, že sa správa na ihrisku ako „veliteľ“ a kritike podrobil aj jeho účes.
Na snímke Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu planéty z roku 2008 sa nachádza v múzeu Cristiana Ronalda, ktoré otvorili vo Funchale na ostrove Madeira v Atlantickom oceáne, v rodisku portugalského futbalistu v nedeľu 15. decembra 2013. Návštevníci múzea, ktoré má názov CR7, sa môžu tešiť na 150 rôznych futbalových trofejí a cien jedného z najlepších futbalistov súčasnosti. Medzi nimi nebude chýbať ani trofej pre najlepšieho futbalistu planéty z roku 2008.
Foto: TASR/AP