Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Futbal: Agent Mendes: Ronaldo bol pri platení daní vždy čestný

Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo reaguje po góle Luisa Suareza z FC Barcelony zápase 14. kola španielskej La Ligy medzi FC Barcelona - Real Madrid 3. decembra 2016 v Barcelone. Foto: TASR/AP

Jorge Mendes tak reagoval na správy európskych médií, podľa ktorých sa Ronaldo a ďalší špičkoví futbalisti mali úmyselne dopúšťať daňových podvodov.

Madrid 4. decembra (TASR) - Podľa agenta portugalského futbalistu Cristiana Ronalda jeho klient dodržiava a vždy dodržiaval daňové zákony krajín, v ktorých pôsobil. Jorge Mendes tak reagoval na správy európskych médií, podľa ktorých sa Ronaldo a ďalší špičkoví futbalisti mali úmyselne dopúšťať daňových podvodov.

Mendes prostredníctvom svojej firmy Gestifute zverejnil dokument s pečiatkou španielskych daňových úradov, ktorý má dokázať, že Ronaldo si všetky záväzky voči štátu platí načas. "Cristiano Ronaldo bol pri platení daní vždy čestný a poctivý. Dokazuje to aj fakt, že v minulosti pôsobil už vo viacerých krajinách a nikdy nemal v tejto sfére problémy," uvádza sa vo vyhlásení firmy Gestifute.

Okrem Ronalda sa mali krátenia daní dopustiť mimo iných aj nemecký stredopoliar Arsenalu Londýn Mesut Özil či aktuálny kouč Manchestru United Jose Mourinho.