Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rooney dal 200 gólov v rámci Premier League: Išlo o pekný moment

Rooney sa teší z gólu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný hráč Evertonu sa postaral o tento zápis v pondelňajšej dohrávke druhého kola Premier League, keď skóroval proti Manchestru City (1:1).

Londýn 22. augusta (TASR) - Anglický futbalista Wayne Rooney sa stal len druhým hráčom histórie Premier League, ktorému sa podarilo prekonať métu dvesto presných zásahov.

Tridsaťjedenročný hráč Evertonu sa postaral o tento zápis v pondelňajšej dohrávke druhého kola Premier League, keď skóroval proti Manchestru City (1:1). "Bolo to pekné. Podarilo sa mi to vo veľmi dôležitom zápase pre nás. Išlo o pekný moment a som si istý, že mala z toho radosť aj červená časť Manchestru," povedal Rooney v rozhovore pre televíziu Sky Sports.

Pod novým formátom Premier League sa stal Rooney len druhým hráčom s 200 gólmi na svojom konte, za lídrom Alanom Shearerom zaostáva momentálne o 60 presných zásahov. "Mám pred sebou ešte dlhú cestu, aby som sa vyrovnal Alanovi. Je to však skvelý moment a dúfam, že mnoho ďalších ma ešte čaká," uviedol Rooney k historickému zápisu. K míľniku zablahoželal na Twitteri aj Shearer: "Bol som sám v klube 200 v Premier League. Vitaj Wayne Rooney a gratulujem ti."

Anglický reprezentant sa vrátil do Evertonu po trinástich rokoch v Manchestri United. Na Old Trafforde sa postaral o 183 gólov, ďalšie pridal v drese "karameliek". Rooney sa v predchádzajúcom ročníku herne trápil, ale pod vedením trénera Ronalda Koemana našiel svoju gólovú formu. V aktuálnom ročníku sa presadil v oboch doterajších ligových stretnutiach. "Tréner mi jasne povedal, že chce odo mňa, aby som hrával na útočných pozíciách," vyhlásil 31-ročný futbalista.

Everton sa počas leta výrazne posilnil, okrem Rooneyho prišli do tímu aj ďalšie zvučné mená, preto sú ambície v rámci Premier League vyššie ako v predchádzajúcich rokoch. "Je tu ešte priestor na zlepšenie. Cez leto sme podpísali mnoho hráčov. Sme ambiciózni, chceme sa zlepšovať. Everton ukázal svoje ambície, chceme sa dotiahnuť na top tímy," dodal Rooney. Hráč Evertonu sa stal zároveň prvým futbalistom histórie Premier League s 200 gólmi a viac ako 100 asistenciami.