Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rooney si pochvaľoval atmosféru v tíme Evertonu

Futbalista Wayne Rooney Foto: TASR/AP

Kanonier sa vrátil víťazne, keď si v nadstavenom čase nabehol z druhej vlny na center Dominica Calverta-Lewina a hlavou vsietil svoj 199. gól v Premier League.

Liverpool 13. augusta (TASR) - Wayne Rooney neskrýval veľkú radosť po obnovenej premiére za Everton v Premier League. Nečudo, veď za klub, v ktorom vyrastal, skóroval po dlhých 4869 dňoch a jeho presný zásah proti Stoke City znamenal výhru 1:0 a prvé tri body.

Celkovo to bol už tretí Rooneyho duel v drese Evertonu po júlovom návrate z Manchestru United, no v dvojzápase 3. predkola Európskej ligy proti MFK Ružomberok neskóroval.

Tridsaťjedenročný kanonier, ktorý odišiel z Goodison Parku pred 13 rokmi, sa vrátil víťazne, keď si v nadstavenom čase nabehol z druhej vlny na center Dominica Calverta-Lewina a hlavou vsietil svoj 199. gól v Premier League. "Osobne som absolútne nadšený, že som strelil víťazný gól v Goodison Parku. Bol to pre mňa špeciálny moment, prešlo mnou veľa emócií. Bol to dôležitý gól tesne pred polčasom," povedal pre BBC.

Rooney si pochvaľoval aj atmosféru v tíme, v ktorom v sezóne 2002/03 ako 16-ročný odštartoval svoju hviezdnu kariéru. Teraz sa doň vrátil ako historicky najlepší strelec Manchestru United i anglickej reprezentácie. "Cítil som sa ako doma, odkedy som prvýkrát vstúpil do tréningového centra. Na tento moment som sa tešil veľmi dlhú dobu," povedal.

"Wayne dokázal, že stále patrí medzi najlepších na svojej pozícii. Bol veľmi dobrý v hre s loptou a dal skvelý gól. Celkovo to však nebol výkon, aký by sme chceli predvádzať. Tím vyzeral byť nervózny a preto som cez polčas zmenil systém. Musíme na tom ešte popracovať," povedal tréner Evertonu Ronald Koeman.