Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Rozhodcovia, ktorí poškodili Liverpool, budú opäť delegovaní na zápasy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvojica rozhodcov neuznala v stretnutí 7. kola regulárny gól Liverpoolu za bezgólového stavu.

Manchester 17. októbra (TASR) - Futbaloví rozhodcovia Darren England a Dan Cook, ktorí sa dopustili chyby počas septembrového zápasu Liverpoolu s Tottenhamom, budú tento víkend opäť delegovaní na zápasy anglickej Premier League. V utorok o tom informovala agentúra AP.

Dvojica rozhodcov neuznala v stretnutí 7. kola regulárny gól Liverpoolu za bezgólového stavu. Krídelník "The Reds" Luis Diaz skóroval v 34. minúte duelu, ale hlavný rozhodca gól neuznal pre údajný ofsajd, ktorý signalizoval jeho asistent. Následne verdikt neopravili ani ich kolegovia pri systéme VAR. Vedenie anglických futbalových arbitrov PGMOL priznalo po stretnutí zlyhanie ľudského faktora a šéf rozhodcov Howard Webb sa Liverpoolu ospravedlnil. England a Cook neboli počas zvyšku víkendu delegovaní a vynechali aj zápasy 8. kola.

PGMOL poskytol detailný report i zvukový záznam vedeniu domácej súťaže, ktorá ho následne zdieľala so všetkými účastníkmi. Nahrávka zachytila konverzáciu videorozhodcov, ktorí si v prvom momente mysleli, že bolo správne neuznať gól. Svoju chybu si uvedomili až po následnej rozohrávke. Podľa trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa však zverejnenie audia nič nezmenilo a požaduje opakovanie zápasu: "Vôbec to nič nezmenilo. Je to očividná chyba a myslím si, že by pre takéto prípady malo existovať riešenie. Výsledkom by malo byť opakovanie zápasu."

Víťazstvo nad Spurs mohlo posunúť Liverpool na čelo tabuľky Premier League. Okrem pochybenia rozhodcov oslabili "The Reds" aj dve vylúčenia. Ako prvý videl červenú kartu stredopoliar Curtis Jones po tvrdom zákroku v 26. minúte. Od 69. minúty dohrávali hostia v deviatich po druhej žltej karte pre Dioga Jotu. Napriek tomu bol stav do šiestej minúty nadstavenia nerozhodný, o troch bodoch pre hostí rozhodol nešťastný vlastný gól Joela Matipa.