Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šesták si to rozmyslel: Na jar bude hrať za tento slovenský klub

Slovenský futbalista Stanislav Šesták. Foto: TASR/AP

Dlhoročný slovenský futbalový reprezentant podľa vlastných slov zmluvu podpísanú nemá a dohoda zatiaľ stojí na podaní rúk.

Bratislava 11. januára (TASR) - V druhej slovenskej lige bude v tomto roku pôsobiť veľké futbalové meno, dres FK Poprad v nej oblečie Stanislav Šesták. Podľa informácie denníka Korzár bývalého slovenského reprezentanta presvedčil úprimný záujem klubu spod Tatier.

"Od začiatku som cítil, že o moje služby je zo strany popradských funkcionárov skutočne veľký a úprimný záujem. Zároveň boli v mojom prípade ochotní akceptovať aj čas, ktorý chcem venovať rodine," povedal pre Korzár Šesták, ktorý odohral súťažný duel naposledy 21. augusta v drese budapeštianskeho Ferencvárosu. "Cieľ mužstva je postavený jasne. Dostať sa do prvej šestky, aby sa v Poprade v budúcej sezóne hrala celoslovenská druhá liga. Mužstvo na jeseň dávalo málo gólov. K zvýšeniu streleckej produktivity by som mal prispieť aj ja. Veľké oči ale nemám," dodal šesťgólový hrdina kvalifikácie o postup na MS 2010 v JAR.

Šesták podľa vlastných slov zmluvu podpísanú nemá a dohoda zatiaľ stojí na podaní rúk. "Po našich rozhovoroch s prezidentom popradského klubu je pre mňa vzájomné podanie rúk dôležitejšie, ako podpis nejakej zmluvy. Či ju podpíšem už v najbližších dňoch, alebo neskôr, to momentálne naozaj neviem. Rozhodujúcu úlohu nehrá otázka financií, jednoducho som dostal ponuku, ktorú som akceptoval. Chcem zúročiť to, čo som sa vo futbale doposiaľ naučil. A ak sa niečomu pozitívnemu odo mňa priučia tamojší mladí hráči, budem len rád."