Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šesták ide do Maďarska, je novou posilou Ferencvárosu Budapešť

Na snímke futbalista Stanislav Šesták. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Informovala o tom oficiálna internetová stránka "Fradi".

Budapešť 18. júna (TASR) - Kariéra slovenského futbalového reprezentanta Stanislava Šestáka bude pokračovať v Maďarsku. Skúsený 32-ročný útočník sa vo štvrtok dohodol na kontrakte s tradičným klubom Ferencvárosom Budapešť. Informovala o tom oficiálna internetová stránka "Fradi".

Šesták je 58-násobným reprezentantom SR, v najcennejšom drese si pripísal na konto trinásť presných zásahov. Jeho góly mali leví podiel na postupe Slovenska z kvalifikácie MS 2010 na šampionát v Juhoafrickej republike.

V minulej sezóne hrával za VfL Bochum, v ktorom skončil na vlastnú žiadosť. "Celkovo sa zmenila atmosféra v klube, a preto som požiadal vedenie, aby mi kontrakt predčasne zrušilo. Chcem hrať, to je základ všetkého, a keďže som necítil dôveru trénera, neváhal som. V sezóne som dal deväť gólov a mal som aj štyri asistencie, takže si myslím, že v klube boli so mnou spokojní. Nedokázal by som žiť s pocitom, že by som bol niekde len na lavičke náhradníkov, že by som na pomery klubu bral veľké peniaze a nepomáhal mužstvu. Preto som zrušenie zmluvy považoval za najrozumnejšie riešenie," citoval denník Šport slová Šestáka v polovici mája. Momentálne sa "Šesty" zotavuje po operácii menisku, mal by však stihnúť už štart letnej prípravy nového zamestnávateľa.

Ferencváros je 28-násobným majstrom Maďarska, v roku 1975 prehral vo finále PVP s Dynamom Kyjev. V minulej sezóne obsadil v domácej ligovej súťaži 2. priečku so sedembodovou stratou na majstrovský Videoton a predstaví sa v predkole Európskej ligy UEFA.