Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Sevilla pustila Konopľanku na ročné hosťovanie do Schalke

Jevgen Konopľanka v drese FC Sevilla Foto: TASR/AP

Wilfried Bony ide z Manchestru City hosťovať do Stoke City.

Gelsenkirchen 31. augusta (TASR) - Ukrajinský futbalový reprezentant Jevgen Konopľanka sa stal novou posilou nemeckého klubu FC Schalke 04.

Dvadsaťšesťročný krídelník prichádza k bundesligistovi na ročné hosťovanie z FC Sevilla, pričom zmluva zahŕňa aj opciu na prípadný hráčov prestup po konci sezóny.

Konopľanka, ktorý v minulom ročníku vyhral so Sevillou Európsku ligu UEFA, v utorok úspešne absolvoval v Gelsenkirchene lekársku prehliadku a následne spečatil dohodu svojím podpisom. V Schalke by mal pomôcť vystužiť ofenzívu, ktorá utrpela odchodom Leroya Saneho do Manchestru City. V novom tíme bude nosiť dres s číslom 11, informoval portál espnfc.com.

Wilfried Bony ide z Manchestru City hosťovať do Stoke City

Anglický futbalový klub Stoke City získal z konkurenčného Manchestru City na sezónne hosťovanie útočníka Wilfrieda Bonyho. Dvadsaťsedemročný zakončovateľ z Pobrežia Slonoviny je kmeňový hráč "Citizens" od januára 2015.

Wilfried Bony (vpravo) z Pobrežia Slonoviny oslavuje so spoluhráčom Maxom Gradelom gól proti Angole v zápase B-skupiny Afrického pohára národov 30. januára 2012 v Malabe v Rovníkovej Guinei.
Foto: TASR/AP


"V jeho prípade sme neváhali ani chvíľu. Disponuje silou, rýchlosťou a veľmi dobrými fyzickými parametrami," povedal pre web BBC tréner Stoke Mark Hughes na margo Bonyho, ktorý má v Manchestri platný kontrakt ešte na tri roky.

Manchester opúšťa aj Samir Nasri. Francúzsky stredopoliar bude do konca sezóny hosťovať v FC Sevilla. "Ďakujem vedeniu klubu a skvelým fanúšikom za päť rokov, ktoré som strávil v drese City," uviedol Nasri.

Pred dvojicou Bony, Nasri sa porúčal z klubu aj Joe Hart. Brankárska jednotka anglickej reprezentácie bude ako kmeňový hráč MCFC hosťovať v FC Turín. V plánoch trénera ManCity Pepa Guardiolu nefiguruje ani Eliaquim Mangala.

Francúzsky stopér rovnako ako jeho traja kolegovia putoval na hosťovanie, do konca sezóny bude pôsobiť v FC Valencia.