Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Škótska liga sa dohodla s TV a odštartuje v auguste podľa plánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie ligy sa s televíziou dohodlo aj na vyrovnaní za stretnutia zrušenej sezóny 2019/2020, ktoré stanica Sky Sports nemohla odvysielať.

Berlín 3. júna (TASR) - Najvyššia škótska futbalová súťaž odštartuje sezónu 2020/2021 podľa plánu v auguste. Vedenie Premier League (SPFL) to oznámilo po dohode s televíziou Sky Sports o tom, že kluby budú môcť vysielať svoje zápasy a predávať "virtuálne sezónne permanentky".

Sky Sports odvysiela dokopy 48 duelov, kluby môžu svoje ostatné domáce stretnutia streamovať a takýmto spôsobom priblížiť svojim fanúšikom, pokiaľ bude zákaz navštevovať štadióny. Zatiaľ nie je známe, akou formou budú jednotlivé tímy svoje prenosy divákom ponúkať, no Glasgow Rangers a Aberdeen už uviedli, že všetci držitelia permanentiek budú mať prenosy z ich domácich zápasov zadarmo.

"Je to inovatívne a pragmatické riešenie problémov, ktoré prináša pandémia koronavírusu a som vďačný za flexibilnosť, ktorú prejavili naše kluby a predstavitelia Sky Sports," uviedol šéf SPFL Neil Doncaster.

Vedenie ligy sa s televíziou dohodlo aj na vyrovnaní za stretnutia zrušenej sezóny 2019/2020, ktoré stanica Sky Sports nemohla odvysielať. Informoval portál BBC.

Ročník 2019/2020 v krajine prerušili v strede marca kvôli pandémii koronavírusu a 18. mája úplne zrušili, pričom majstrovský titul získal Celtic Glasgow. Zo súťaže vypadli Hearts. Informovala agentúra DPA.