Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Stoch prestúpil do Slavie Praha, Fenerbahce dostane milión eur

Na snímke Miroslav Stoch. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pražania sa údajne s tureckým klubom dohodli nielen na výške odstupného, ale aj na podmienkach zmluvy.

Praha 11. augusta (TASR) - Prestup slovenského futbalistu Miroslava Stocha z Fenerbahce Istanbul do Slavie Praha sa stal v piatok večer oficiálnym. Po tureckom klube ho na svojej stránke potvrdil už aj obhajca českého titulu, s ktorým Stoch podpísal zmluvu na dva roky.

Podľa informácií portálu isport.cz Slavia zaplatila približne milión eur, Stoch uzavrel kontrakt po úspešnom absolvovaní zdravotnej prehliadky. Pražania sa údajne s Turkmi dohodli nielen na výške odstupného, ale aj na ďalších podmienkach. Hráčov plat by mal ešte rok hradiť z väčšej časti istanbulský klub, potom prevezme celú zodpovednosť nový zamestnávateľ. Stoch sa stretne s krajanmi Dušanom Šventom a Jakubom Hromadom, dosiaľ pôsobil v jednom mužstve s reprezentačným kapitánom Martinom Škrtelom. Dvadsaťsedemročný krídelník nefiguruje v národnom tíme od ME 2016.

Na Slaviu, ktorá zdolala v piatkovom domácom stretnutí 3. kola najvyššej súťaže Jihlavu 2:0, čaká v utorok 15. augusta prvý zápas play off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018. Nastúpi v ňom proti cyperskému APOEL Nikózia na jeho ihrisku. Stoch môže úradujúcemu českému šampiónovi pomôcť, pokiaľ ho predstavitelia "zošívaných" doplnia na súpisku.

"Veľmi sa teším. Slavii chcem pomôcť k obhajobe titulu. Navyše, je tu veľká šanca, že sa môžeme dostať do Ligy majstrov. Ešte som nehral hlavnú fázu LM, snáď sa to podarí tento rok. Nikdy som nemal problém zvyknúť si v novom tíme. Dúfam, že aj tu do mužstva rýchlo zapadnem. Mám blízko aj k českej lige, ktorú som sledoval. Snáď budeme ja i klub spokojní," povedal Stoch pre server idnes.cz.

Bývalý hráč Nitry, FC Chelea, Twente Enschede, PAOK Solún, Al Ainu či Bursasporu odmietol ponuky zo Španielska, Francúzska, Ruska alebo Blízkeho východu. "Mali sme ho vyhliadnutého už pred polrokom, keď to nevyšlo. Teraz sme sa k nemu vrátili, a keď sa ma vedenie spýtalo, či ho chcem, bol som za. Považujem ho za veľmi kvalitného hráča. Chce všetkým dokázať, že nezabudol hrať futbalu. O miesto v Slavii sa pobije," uviedol tréner Jaroslav Šilhavý.