Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Slavia žiada o milosť pre Kisela, tomu hrozí dištanc za ČK z derby

Futbalista Karol Kisel Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenského stredopoliara v 280. pražskom derby so Spartou údajne prísne vylúčil rozhodca Libor Kovařík po druhej žltej karte.

Praha 30. septembra (TASR) - Vedenie českého futbalového klubu Slavia Praha požiada rozhodcovskú aj disciplinárnu komisiu o odpustenie jednozápasového trestu pre kapitána "zošívaných" Karola Kisela. Slovenského stredopoliara v 280. pražskom derby so Spartou (0:2) údajne prísne vylúčil rozhodca Libor Kovařík po druhej žltej karte.

"Slavia podá podnet, aby upustili od potrestania Karola Kisela formou zákazu štartu v zápase za udelenie druhej žltej karty. Vedenie Slavie sa domnieva, že hráč sa nedopustil žiadneho prehrešku proti pravidlám futbalu, a už vôbec nie prehrešku, za ktorý by mal dostať žltú a následne červenú kartu. Túto skutočnosť mimochodom potvrdzujú aj objektívne televízne zábery," uvádza vo vyhlásení na oficiálnom webovom portáli klubu.

Kisela arbiter vylúčil v samom závere, keď sa pokúsil v sklze atakovať sparťanského brankára Vaclíka, ale skôr ako medzi oboma došlo k ľahkému kontaktu, stiahol nohy. Svojím správaním však vo vypätom zápase vyprovokoval hromadnú strkanicu, po ktorej dal rozhodca žltú kartu hosťujúcemu Váchovi aj Kiselovi. Pre neho to však bola už druhá. "Sme presvedčení, že nespravodlivé vylúčenie Karola Kisela a následne oslabenie tímu v závere zápasu bolo dostatočným trestom ako pre dotyčného hráča, tak pre Slaviu," cituje portál idnes.cz vedenie Slavie.

Pre Kisela už druhá ČK na jeseň

Slovenský legionár v drese pražskej Slavie Karol Kisel tak zažil už druhé vylúčenie v priebehu jesennej časti českej futbalovej Gambrinus ligy . Po prvý raz to bolo v 5. kole v domácom súboji s Teplicami (0:7), druhé si vykoledoval v spomínanom derby so Spartou.

"Je to veľa a je to smutné, ale nemyslím si, že v derby som mal byť vylúčený," uviedol pre český Sport Kisel v reakcii na otázku, či nie sú dve vylúčenie na jeseň veľa. "Proti Tepliciam áno, to beriem, bola to moja chyba, ale v derby to na vylúčenie nebolo. Normálny rozhodca ma za to nemôže vylúčiť." Kapitán "zošívaných" síce priznal stret s brankárom Sparty Vaclíkom, ale myslí si, že to nebolo na vylúčenie. "Išiel som do súboja a trocha som sa pokĺzol. Nebolo v tom nič zákerného. Dával som si pozor a nohu som stiahol. Na druhej strane, čo urobil potom Vácha mne, to na vylúčenie rozhodne bolo. Chytil ma za dres, za krk a zdvihol ma zo zeme. Ja som sa ešte ospravedlňoval a on ma držal. Bolo to veľmi nešportové. Ja som nikoho nezranil, len som sa trocha pokĺzol."

Žltú kartu, ktorú dostal za faul na Holka, však berie. "Bolo to derby a keby sme v ňom nebojovali, tak ste prví, ktorí nás skritizujete. Nemyslím si ale, že to bolo niečo za hranou. Rozhodca sa rozhodol, neviem z akých dôvodov. Je to pre mňa nešťastná záležitosť a budem rád, keď ho už neuvidím," zdôraznil Kisel.

Aj prvú červenú mu ukázal Kovařík

Práve rozhodca Kovařík ho poslal predčasne pod sprchy aj v súboji s Teplicami. "Hneď som si na to spomenul. Je mi to nesmierne ľúto, som z toho nešťastný a je mi až do plaču." O rozhodcovi Kovaříkovi si však myslí svoje. "Rozhodne mi chýbať nebude a on asi mne tiež. Určite ho po tom všetkom nemám rád, urobil zo mňa trocha blbca. Nechcem plakať, proti Tepliciam to bola moja chyba, ale teraz nie. Rozhodca je však pánom na ihrisku, bolo by som radšej, keby nám Kovařík už viac nerozhodoval."

Kisel mu vyčíta aj priamy kop, z ktorého sa Sparta ujala vedenia. "Priamy kop nemal byť, nebol to žiadny faul a oni to trafili. Dovtedy to bolo vyrovnané a vyhrať mohol ktokoľvek. Potom prišiel ten priamy kop... My by sme takú šancu nedostali," uviedol Kisel s tým, že oni by takú možnosť nedostali. "Som o tom presvedčený. Nebol to faul a my sme na druhej strane žiadnu podobnú príležitosť nedostali. Bola to totiž výhodná pozícia, to som si hneď uvedomil, pretože Sparta priame kopy zahrávať vie. Hneď som si povedal, že je to moc dobrá šanca - a on to trafil."