Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ďalšou posilou Slovana je juhoafrický reprezentant Scott

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Do Slovana prišiel Scott z juhoafrického mužstva Ajax Cape Town, za ktorý od roku 2004 nastúpil v 204 zápasoch a na svoje konto si pripísal deväť presných zásahov.

Bratislava 27. januára (TASR) - Juhoafrický reprezentant Granwald Scott je ďalšou posilou futbalistov Slovana Bratislava pred štartom jarnej časti najvyššej súťaže. S 28-ročným stredopoliarom sa "belasí" dohodli na 2,5-ročnom kontrakte s opciou na ďalšie obdobie.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod Scotta do nášho mužstva. Je to hráč, ktorý v minulej sezóne získal dve individuálne ocenenia ako najlepší hráč juhoafrickej Premier league a zároveň si ho samotní hráči v hlasovaní zvolili za najlepšieho futbalistu ligy," uviedol pre oficiálny web Slovana viceprezident klubu a člen predstavenstva Ivan Kmotrík ml.

Do Slovana prišiel Scott z juhoafrického mužstva Ajax Cape Town, za ktorý od roku 2004 nastúpil v 204 zápasoch a na svoje konto si pripísal deväť presných zásahov.

"Už v prvom prípravnom zápase na sústredení v Turecku proti Interu Baku potvrdil svoje kvality a prezentoval sa kvalitných výkonom a dobrou rozohrávkou v strede poľa. Očakávame, že zužitkuje svoje skúsenosti na ihrisku, jeho úlohou by malo byť hlavne zefektívnenie prechodu z defenzívnej fázy do ofenzívnej, s ktorou sme neboli dostatočne spokojní v uplynulom období. Veríme, že jeho schopnosti sa pretavia do zlepšenia celkového herného prejavu, ktorý bude atraktívny pre našich fanúšikov," dodal Ivan Kmotrík ml.