Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalistky SR do 19 rokov zdolali Faerské ostrovy na turnaji v Litve

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zverenky trénera Branislava Petroviča v stredu v prvom súboji remizovali s domácimi hráčkami 2:2 a následne podľahli v rozstrele z 11 m.

Vilnius 27. apríla (TASR) - V druhom zápase na turnaji UEFA Development v Litve vyhrala vo štvrtok slovenská futbalová reprezentácie žien do 19 rokov nad Faerskými ostrovmi 6:2.

Zverenky trénera Branislava Petroviča v stredu v prvom súboji remizovali s domácimi hráčkami 2:2 a následne podľahli v rozstrele z 11 m.

Slovensko 19 - Faerské ostrovy 19 6:2 (2:2)
Góly SR: 5. N. Johannesenová (vlastný), 8. Bogorová, 59. Bochinová, 78. Mráziková, 79. Žemberyová 88. Lukáčová

zostava SR 19: Gyomraiová - Lukáčová, Čermáková, Vagaská, Jančová (46. Žemberyová)- Lemešová (83. Dzurilová), Gajdová (46. Mráziková) - Gmitterová (46. Šedivá), Bochinová (83. Bruniková), Kopčová (73. Bieliková) - Bogorová (73. Vargová)


Hlas po zápase:

Branislav Petrovič, tréner SR 19: "Na turnaji sme odohrali dva podnetné zápasy. V tom prvom s Litvou sme si vytvorili veľa skutočne dobrých príležitostí, ale nedokázali sme ich využiť v dostatočnom počte, takže na konci zápasu bola remíza a v následnom rozstrele sme nemali potrebné šťastie. Druhý zápas bol iný, vzhľadom na program sa na hráčkach prejavila únava. A paradoxne sme mali menej šancí, ale lepšie zakončenie prinieslo zaslúžené víťazstvo. Turnaj hodnotím pozitívne, hráčky sa chceli ukázať a ich výkony nám pomôžu pri záverečnom výbere na kvalifikáciu."