Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Futbalistky SR odohrajú v Alicante tri prípravné zápasy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Výber trénera Zsolta Pakuszu sa stretol na zraze 15. januára a hneď sa letecky z Viedne cez Barcelonu presunul do Alicante.

Bratislava 18. januára (TASR) - Záverečný duel slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie na januárovom tréningovom kempe v španielskom Alicante proti Rumunsku bude s najväčšou pravdepodobnosťou neoficiálny. Slovenky ešte pred ním odohrajú dve prípravné medzištátne stretnutia proti Ruskám a Fínkam.

Výber trénera Zsolta Pakuszu sa stretol na zraze 15. januára a hneď sa letecky z Viedne cez Barcelonu presunul do Alicante. Tam v rámci Week Of Women's Football na štadióne Pinatar Arena odohrá postupne súboje s Ruskom (20. januára), Fínskom (22. januára) a Rumunskom (23. januára). Všetky stretnutia majú začiatok o 15.30 hod., informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu SFZ.

Z Bratislavy odcestovalo štrnásť futbalistiek, zvyšných sedem (Korenčiová, Fecková, Škorvánková, Chlédeková, Vojteková, Bíróová a Hmírová) pricestovalo do Španielska priamo zo svojich klubov. "V najbližšom polroku by sme chceli odohrať čo najviac kvalitných prípravných zápasov, nie je jednoduché nájsť v tomto termíne vhodných súperov, o to viac ma teší, že odohráme tri stretnutia s kvalitnými súpermi. Vzhľadom k nahustenému programu, keď v priebehu štyroch dní odohráme tri zápasy, bude mať v poradí tretí s Rumunskom pravdepodobne punc neoficiálneho zápasu. V kádri dostáva opäť príležitosť niekoľko menej skúsených futbalistiek, naším zámerom je dať príležitosť všetkým hráčkam a nadviazať na výsledky z úspešných stretnutí s Chorvátskom a Českom v závere minulého roka," citoval Pakuszu web SFZ.

Kým záver jesene zastihol Slovenky v dobrej forme, keď dokázali dvakrát zdolať doma Česko a dve víťazstvá si priniesli aj z duelov s Chorvátskom, teraz naskočia do zápasov priamo zo zimnej prípravy. "Skúsili sme tento model už v minulom roku a bola to dobrá skúsenosť. Hráčky o kempe a zápasoch vedeli už pred sviatkami, počas nich sa pripravovali podľa individuálnych tréningových plánov, nemyslím si, že v tomto smere by sme mali mať nejaký problém. Kostru tímu tvoria hráčky, ktoré nastupovali v závere minulého roka. Pred duelmi majú v Španielsku štyri tréningové dni na preorientovanie sa z hál a terénov, na ktorých sa pripravovali v domácom prostredí. V realizačnom tíme pribudol nový kondičný tréner Michal Hulej, verím, že hráčky budú pripravené odovzdať v zápasoch maximum. Našim cieľom bude odohrať čo najlepšie zápasy a posunúť sa o krok vpred v herných prvkoch, na ktorých dlhodobo pracujeme," dodal Pakusza.

Program prípravných súbojov SR žien v Alicante:

piatok 20. januára: Rusko - SLOVENSKO (15.30 hod.)
nedeľa 22. januára: SLOVENSKO - Fínsko (15.30)
pondelok 23. januára: SLOVENSKO - Rumunsko (15.30)

Nominácia SR žien:

brankárky: Mária Korenčiová (FC Neunkirch), Lucia El Dahaibiová (USC Landhaus), Patrícia Chládeková (FC Neunkirch)
obrankyne: Lucia Haršanyová (FC Neunkirch), Petra Zdechovanová, Patrícia Fischerová (obe Czarni Sosnowiec), Terézia Kovaľová (ŠK Slovan Bratislava), Alexandra Bíróová (FSK Simacek St. Pölten), Jana Vojteková (SC Sand), Kristína Košíková (FK Dukla Praha)
stredopoliarky: Dana Fecková (FC Neunkirch), Lucia Šušková (TS Mitech Źywiec), Martina Šurnovská (ŠK Slovan Bratislava), Dominika Škorvánková (SC Sand), Zdenka Horešová (Glyfada FC), Valentína Šušolová (FC Slovan Liberec), Mária Mikolajová, Monika Havranová (obe Partizán Bardejov), Klaudia Fabová (1. FC Slovácko), Andrea Horváthová (Czarni Sosnowiec)
útočníčky: Patrícia Hmírová (FC Neunkirch), Stanislava Líšková (Czarni Sosnowiec), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Ľudmila Maťavková (1. FC Slovácko)

náhradníčky:

brankárka: Veronika Matúšková (ŠK Slovan Bratislava)
obrankyne: Andrea Vrabcová (ŠK Slovan Bratislava), Veronika Sluková (ŠKF VIX Žilina), Michaela Moťovská (AC Sparta Praha)
stredopoliarky: Adriana Briššová (Sport Ladies Club Banská Bystrica), Terézia Miháliková, Dominika Koleničková (obe FK Slovan Duslo Šaľa)

realizačný tím:

tréner: Zsolt Pakusza
asistent: Peter Kopúň
tréner brankárok: Filip Mentel
kondičný tréner: Michal Hulej
lekár: Lucia Knappková
masér: Jindřich Ditrich
videoanalytik: Marián Nincz
technický vedúci: Lenka Gazdíková