Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Chystáte sa na zápas Slovenska so Švajčiarskom? Na toto sa pripravte

Fanúšikovia Slovenska po vyhratom kvalifikačnom zápase C - skupiny a postupe na EURO 2016 Luxembursko - Slovensko (2:4) v Luxemburgu 12. októbra 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský futbalový zväz vydal pred prípravným zápasom organizačné pokyny.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) žiada návštevníkov prípravného zápasu Slovensko - Švajčiarsko (piatok 13. novembra o 20.45 v Trnave) o dodržiavanie organizačných pokynov.



ORGANIZAČNÉ POKYNY

1) Upozorňujeme fanúšikov, aby sa dostavili na futbalové stretnutie v Trnave v dostatočnom časovom predstihu 3 hodiny pred začiatkom zápasu (20:45) z dôvodu očakávaných piatkových dopravných kolón a možných dopravných obmedzení. Odporúčame predovšetkým návštevníkom, ktorí na zápas budú cestovať autom zo smeru Bratislava, že očakávame dopravné zápchy na obchvate v Bratislave a kolóny až po Trnavu, aby vyrazili o niečo skôr a tým sa vyhli nepríjemnostiam po ceste. Štadión bude otvorený od 18:45, čiže 2 hodiny pred výkopom.

2) Parkovanie v Trnave bude označené dočasnými dopravnými značkami, ktoré budú odkláňať dopravu po vjazde do Trnavy na záchytné parkovisko č. 17 podľa priloženej "MAPY PARKOVÍSK" na Koniarekovej ul. 19, v Trnave. Parkovisko bude regulované usporiadateľskou službou a SBS. Po naplnení parkoviska č. 17 je možnosť parkovať na parkoviskách P1, P2, P3, P12 alebo P4, P5, P6 a po zaplnení aj na ďalších parkoviskách v centre mesta. Z dôvodu dopravných obmedzení a rezervácií väčšej časti parkovacích miest v podzemných garážach pre organizátora podujatia nedoporučujeme parkovať v nákupnom centre City Aréna, kde bude kapacita veľmi obmedzená. Dopravná situácia v blízkom okolí štadióna bude 3 hodiny pred zápasom veľmi zaťažená, takže odporúčame parkovať na záchytných parkoviskách a peši sa presunúť ku štadiónu.

3) V blízkom okolí štadióna bude pre fanúšikov k dispozícii usporiadateľská služba (informátori), ktorí budú rozdávať letáky pre fanúšikov a usmerňovať ich vstup na štadión, kde každý divák bude musieť predložiť vstupenku a prejsť cez turniket a podrobiť sa bezpečnostnej kontrole. Upozorňujeme fanúšikov, že na vstupenke sa nenachádza vstupná brána (GATE) a je potrebné, aby si pozreli podľa plánu štadióna svoj farebne odlíšený sektor a cez označenú bránu (GATE A, B, C, D, E, F, G, H) vstúpili na štadión. Usporiadateľská služba bude rozdávať informačné letáky a bude pripravená informovať návštevníkov zápasu, cez ktorý vchod (GATE) majú vstúpiť na štadión, aby sa dostali do svojho sektoru. Informačné mapky budú zverejnené na webstránke Slovenského futbalového zväzu a jeho oficiálnom konte na Facebooku.

4) Každý návštevník zápasu je povinný dodržiavať organizačný a návštevný poriadok SFZ platný od 1. 7. 2014, kde sú uvedené všetky zakázané predmety a povinnosti účastníka podujatia.

5) Osobám zjavne pod vplyvom alkoholu nebude umožnený vstup na podujatie.

6) Zápas je vypredaný, pokladnice na štadióne nebudú otvorené.