Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenská dvadsaťjednotka zdolala Srbov 2:1, odčinila debakel s Čechmi

Na snímke radosť hráčov Slovenska po strelení gólu v prípravnom zápase Slovensko U21 - Srbsko U21 v Senci 28. marca 2017. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Po bezgólovom prvom polčase sa v drese domácich po zmene strán strelecky presadili László Bénes s Adamom Zreľákom.

Senec 28. marca (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v utorňajšom prípravnom stretnutí v Senci nad srbskými rovesníkmi 2:1. Po bezgólovom prvom polčase sa v drese domácich po zmene strán strelecky presadili László Bénes s Adamom Zreľákom, v hosťujúcich farbách znížil striedajúci Sergej Milinkovič-Savič.

Zverenci Pavla Hapala absolvovali v marcovej príprave na júnové ME tejto vekovej kategórie dva zápasy proti ďalším účastníkom záverečného turnaja v Poľsku. V piatok nestačili na Čechov (1:4).

Úvod stretnutia nepriniesol príliš vzruchu, tímom sa nedarilo zakladať nebezpečné akcie. V 17. minúte mali hostia prvú vyloženú príležitosť, Šatka zaváhal pod tlakom dvoch protihráčov, Meleg prihral Djurdjevičovi, ktorého prudkú strelu aj zásluhou pohotového vybehnutia zlikvidoval Rodák. Neskôr sa Srbi dostali k centru z ľavej strany, nabiehajúci Meleg netrafil loptu ideálne a efektívny nebol ani prienik Plavšiča na opačnom krídle. Slováci sa konečne ukázali pri protiútoku v 27. minúte: Chrien potiahol loptu, vymenil si ju so Špalekom a odcentroval na Zreľáka, ktorého hlavičku iba s námahou vytesnil Milinkovič-Savič. Do konca prvého polčasu zaujal ešte Mihalík, v stred poľa ustál súboj, prihral Chrienovi a nabehol si na jeho pas na ľavú čiaru, akcia pokračovala cez Bénesa, ten však neodcentroval presne.

Cez prestávku pristúpili obaja tréneri k viacerým zmenám a začalo sa hrať svižnejšie. V 49. minúte sa Zreľák po autovom vhadzovaní objavil vo veľkej šanci, jeho pokus opečiatkoval žrď. Domáci boli po zmene strán oveľa aktívnejší. Odmeny v podobe otvorenia skóre sa dočkali v 57. minúte, keď Skovajsa z ľavého kraja posunul loptu Bénesovi, ktorý ľavačkou prekonal striedajúceho brankára Manojloviča. O tri minúty neskôr viedlo Slovensko už o dva góly, Huk vybojoval loptu, vysunul Zreľáka a kapitán nezaváhal v samostatnom úniku. V 64. minúte sa Srbsku podarilo znížiť vďaka S. Milinkovičovi-Savičovi, nový muž na ihrisku spoza pokutového územia zakrútil loptu do horného rohu Rodákovej bránky. V 80. minúte Bénes hľadal Šafranka, ale Manojlovič bol pri lopte skôr. Vestenický v závere po rohu z druhej vlny napálil brvno a striedajúci Faško z priameho kopu prvým dotykom iba tesne minul bránku.




Slovensko "21" - Srbsko "21" 2:1 (0:0)
Góly:
57. Bénes, 60. Zreľák - 64. S. Milinkovič-Savič, ŽK: Bénes, Vestenický (obaja SR), rozhodovali: Ando-Szabó (Maď.) - Somoláni, Pozor (obaja SR), 1217 divákov

zostavy a striedania:

Slovensko "21": Rodák - Valjent (46. Kotula), Šatka, Králik, Skovajsa - Ivan (22. Huk) - Špalek (46. Haraslín), Chrien (66. Šafranko), Bénes (90. Faško), Mihalík (79. Vestenický) - Zreľák

Srbsko "21": V. Milinkovič-Savič (46. Manojlovič) - Filipovič, Maraš, Milenkovič (46. Lazič), Antič - Zdjelar (37. Maksimovič) - Plavšič, Meleg (46. Živkovič), Lukič (58. S. Milinkovič-Savič), Simič (46. Grujič) - Djurdjevič

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner SR "21": "Som spokojný s výsledkom, ale aj s taktickým výkonom, ktorý v utorok hráči podali. Nezvolili sme vysoké napádanie, práve naopak hlboký blok. Zverenci to splnili do bodky, za čo sa dočkali zaslúženej odmeny. Srbi majú veľkú kvalitu, všetci sú silní na lopte, rýchli, dobre kombinujú. Hrať proti nim otvorene by bolo zlé. Tento rezultát je veľmi cenný, hráči ukázali, že dokážu plniť zadané úlohy."



Adam Zreľák, kapitán a autor gólu SR "21": "Samozrejme, víťazstvo nad ťažkým súperom je pozitívum. Sme radi, že sme zvládli tento duel odčinili sme predchádzajúce zaváhanie. Aj Srbsko je na majstrovstvách Európy, pripravovali sme sa na jeho silu v strede zálohy. Prvý tridsať minút kontrolovali hru oni, no potom sme sa dali do bloku, druhý polčas bol v našej réžii a strelili sme góly."

László Bénes, autor gólu SR "21": "Predovšetkým ma teší, že sme zvíťazili. Prvý polčas sme nezačali až tak dobre, síce sme boli kompaktní a agresívni, ale po zisku sa nám nedarilo držať loptu. S druhým dejstvom som spokojný. Pred gólom som dostal výbornú prihrávku od Skovajsu, snažil som sa ju premeniť a som rád, že mi to vyšlo. Každý deň pracujem na sto percent a urobím všetko, aby som išiel aj na majstrovstvá Európy."