Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalový Slovnaft Cup spozná tento týždeň mená semifinalistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

V utorok a v stredu sú na programe štvrťfinálové súboje, hrá sa na jeden zápas a v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale nasledujú strely zo značky pokutového kopu.

Bratislava 14. marca (TASR) - Futbalový 47. ročník Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2015/2016 spozná tento týždeň mená semifinalistov. V utorok a v stredu sú na programe štvrťfinálové súboje, hrá sa na jeden zápas a v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale nasledujú strely zo značky pokutového kopu.

Vyžrebovaný pavúk najvýznamnejšej slovenskej pohárovej súťaže, ktorá sa už piatu sezónu hrá pod reklamným označením Slovnaft Cup rozhodol, že v 6. štvrťfinálovom kole Zlaté Moravce hostia Ružomberok, Senica bratislavský Slovan, Žilina Dunajskú Stredu a v stredu sa obhajca trofeje AS Trenčín predstaví na pôde jediného druholigistu v oktete VSS Košice.

"Ruža" získala v lige od začiatku jej jarnej časti za tri víťazstvá a jednu remízu desať bodov, vďaka čomu sa v ligovej tabuľke vyšplhala z jesennej ôsmej priečky na priebežné piate miesto. "Myslím, že to ani dáko nevnímame. Na každý zápas sa pripravujeme rovnako, darí sa nám. Teraz sa tešíme na zápas v utorok v pohári a dúfam, že ho úspešne zvládneme," citoval oficiálny web Liptákov obrancu Lukáša Luptáka. ViOn pôjde do pohárového súboja povzbudený ziskom bodu z domáceho ligového súboja so Slovanom (0:0).

Senica na jar tápa, v lige má zo štyroch duelov len dva body. Práve pohárový súboj by tak mohol Záhorákom pomôcť zdvihnúť hlavy a prípadne sa pokúsiť zopakovať finálovú účasť v tejto súťaži z minulej sezóny. Zraneniami zdecimovaná, resp. prestupmi oslabená Žilina na jar prehrala všetky štyri ligové zápasy. Proti DAC ju nečaká tiež nič ľahké, keďže ambiciózni hostia by práve cez SP chceli zaútočiť na pohárovú Európu. V poslednom štvrťfinále sa líder Fortuna ligy predstaví v Košiciach. Tie v minulom kole DOXXbet ligy prehrali 0:3 v Liptovskom Mikuláši, takže proti favoritovi budú musieť ukázať iný výkon, ak si nechcú urobiť hanbu.

program štvrťfinále (6. kolo) Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2015/2016:

utorok 15. marca
o 17.00 hod. ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok (Smolák, T. Somoláni, Petríček)
o 17.30 FK Senica - Slovan Bratislava (Leško, Vorel, Ádám)
o 18.00 MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda (J. Straka, Benko, Jenčura)

streda 16. marca
o 14.00 VSS Košice - AS Trenčín (Špaček, Pozor, Barenčík)