Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mucha po prvom semifinále Slovnaft Cupu: Cenné víťazstvo z východu

Ján Mucha, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Vzhľadom na postavenie tímov vo Fortuna lige boli v súboji s Michalovcami favoritom "belasí," ktorí túto pozíciu napokon aj potvrdili víťazstvom 2:1.

Michalovce 5. apríla (TASR) - Zaujímavý zápas, v ktorom nechýbali ani emócie, ponúklo prvé semifinále Slovenského pohára - Slovnaft cupu 2016/17 medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠK Slovan Bratislava. Emócie gradovali najmä v druhom polčase, keďže viacero verdiktov hlavného rozhodcu rozhorčilo búrlivé domáce publikum. Vzhľadom na postavenie tímov vo Fortuna lige boli favoritom "belasí," ktorí túto pozíciu napokon aj potvrdili a víťazstvom 2:1 si vytvorili výhodnú pozíciu pred odvetou (11. apríla).

Pre futbalistov MFK Michalovce to bolo prvý zápas na domácom štadióne po štyroch mesiacoch a zároveň jediný na približne rovnako dlhé obdobie. Zverenci Antona Šoltisa sa chceli pred domácim publikom vytiahnuť proti súperovi, proti ktorému motivácia zvyčajne nechýba. Zápas domáceho MFK Zemplín s bratislavským Slovanom prilákal v pracovný deň takmer dvetisíc divákov. "Hrali sme na náročnej pôde na východe Slovenska. Ja sám som východniar, tak viem čo hovorím. Zápas nás stál veľa síl. Už v prvom polčase sme mali viacero šancí navýšiť svoj náskok na 2:0. Nedali sme a Michalovce hrýzli až do posledných sekúnd," poznamenal brankár hostí Ján Mucha.

Bývalý reprezentant predviedol viacero efektných zákrokov, zaskvel sa najmä pri ďalekonosných strelách Žofčáka či priamom kope Koscelníka. Nestačil iba na pokus Dimitriadisa, ktorý v 41. minúte vyrovnal na priebežných 1:1. "Ten gól padol po našej chybe, dali sme si ho viac-menej sami. Bolo to po zbytočnej chybe, aké nemôžeme robiť. Terén nebol ideálny. Je však pre nás dôležité, že sme si ustrážili víťazstvo. Každé víťazstvo zvonku sa počíta. My sa ho pokúsime potvrdiť aj na domácom trávniku a postúpiť do finále," poznamenal Mucha.

Kapitán MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák sa na prehre 1:2 snažil nájsť pozitíva. "Hrali sme veľmi dobre. Nejaké chybičky vzadu nás stáli inkasované góly, no opakujem, že sme podali dobrý výkon. Remíza by bola spravodlivejšia," poznamenal skúsený futbalista. Aj Žofčák, podobne ako viacero ďalších hráčov domáceho tímu, absolvoval s hlavným rozhodcom niekoľko debát počas druhého polčasu. V ňom viackrát vzplanuli vášne najmä zo strany domácich. Najviac v 55. minúte, keď sa hostia dostali do vedenia 2:1 po tom, čo Soumah zakončil akciu zaváňajúcu postavením mimo hry.

Igor Žofčák však pod hrozbou pokuty nechcel komentovať výkon arbitrov. "To nie je otázka na mňa. Žiaľ, inkasovali sme góly. Slovan dal dva góly, my iba jeden. Preto sme prehrali," poznamenal Žofčák. Líder michalovského tímu si uvedomuje, že odveta na Pasienkoch bude náročná, no najbližším cieľom MFK Zemplín je úspešný zápas vo Fortuna lige. "Odveta v Bratislave je ešte ďaleko. Predtým nás čaká ligový zápas proti Zlatým Moravciam. Teraz sa musíme sústrediť naň. Odveta v Slovenskom pohári príde až potom," poznamenal Žofčák.