Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Finále Slovenského pohára vo futbale bude v máji v Poprade

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Dejisko schválil výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na decembrovom zasadaní.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Finále 48. ročníka futbalového Slovenského pohára Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája 2017 v NTC Poprad. Dejisko schválil výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na decembrovom zasadaní, informoval web SFZ.

Obhajcom víťazstva je AS Trenčín, ktorý sa v marci vo štvrťfinále stretne so Slovanom Bratislava. Finále sa hrá na jeden zápas, ak sa skončí v riadnom hracom čase nerozhodne, stretnutie sa predlžuje o 2x15 minút, po 5-minútovej prestávke. Ak sa ani v nadstavenom hracom čase (hrá sa celé predĺženie) nerozhodne, o víťazovi rozhodnú kopy na bránu zo značky pokutového kopu. Víťaz finále má právo reprezentovať Slovensko v Európskej lige UEFA 2017/18.

V novembri sa skompletizovali účastníci elitnej osmičky, je medzi nimi päť fortunaligistov, dvaja druholigisti (Skalica a Poprad) a líder III. ligy stred ŠKM Liptovský Hrádok. Štvrťfinále sa hrá ešte na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale po 90 minútach nasledujú kopy na bránu zo značky pokutového kopu.

O postup do semifinále, ktoré sa už hrá na dva zápasy, sa podľa vyžrebovaného pavúka stretnú dvojice DAC Dunajská Streda - FK Poprad, MFK Skalica - MŠK Žilina, ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce a Slovan Bratislava - AS Trenčín.

Dvojice štvrťfinále 48. ročníka SP - Slovnaft Cupu 2016/17, hrací termín 7. marca 2017:

DAC Dunajská Streda - FK Poprad
MFK Skalica - MŠK Žilina
ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce
Slovan Bratislava - AS Trenčín