Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovnaft Cup:Slovan do 3.kola až po jedenástkovom rozstrele vo Vranove

Na snímke vpravo hráč MFK Vranov nad Topľou Volodymyr Starosta, vľavo hráč Slovana Bratislava Filip Oršula v zápase 2. kola Slovenského pohára vo futbale – Slovnaft Cupu MFK Vranov nad Topľou – Slovan Bratislava vo Vranove nad Topľou v utorok 9. augusta 2016. Foto: TASR/Roman Hanc

Belasí poriadne zaostali za očakávaniami.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v utorňajšom súboji 2. kola Slovenského pohára vo futbale – Slovnaft Cupu 2016/2017 vyhli obrovskej blamáži. Po bezgólovom 90-minútovom priebehu zvíťazili nad domácim MFK Vranov nad Topľou až v jedenástkovom rozstrele 3:2 a postúpili do ďalšieho kola, výkonom však fortunaligista poriadne zaostal za očakávaniami.

"Môžeme len s takým sarkastickým úsmevom poznamenať, že sme postúpili do ďalšieho kola. Postup je len minimálne plus na tomto výjazde na východ Slovenska, lebo z hľadiska individuálnych výkonov nie je veľmi čo hodnotiť. Samozrejme, nie všetci hráči podali zlý výkon. Z pohľadu na výkon celého mužstva som však napriek postupu veľmi smutný. Nechcem alibisticky hovoriť, že sme nehrali v kompletnom zložení a priestor dostali hráči z lavičky. Žiaľ, v tomto tíme sú niektorí futbalisti, ktorí nemajú výkonnosť, aby hrali za Slovan Bratislava a nechápu, čo znamená hrať za tento klub. Fakt, že potom nezvládneme zápas vo Vranove, kde prišli ľudia a urobili skvelú atmosféru, je len logickým vyústením. Všetko je o prístupe, ktorý nebol adekvátny. Nemôžeme hrať proti súperovi z nižšej ligy na princípe plážového futbalu či hodového zápasu, ako tomu bohužiaľ dnes bolo. Príležitosť dostali odchovanci Juraj Kotula a Adam Laczkó, tí boli pre mňa svetlými zjavmi a bolo vidieť, že zápas emočne prežívajú a chcú sa pobiť za farby tohto klubu. Pochvala patrí aj Martinovi Krnáčovi za zákroky pri penaltách. Znovu však pripomínam, že je to taká smutná pochvala, keďže zápas do tohto štádia vôbec nemal dospieť," citovala oficiálna stránka Slovana trénera Vladimíra Koníka.

Ďalšie zápasy 2. kola SP sú na programe v stredu.

Slovnaft Cup 2016/17 - 2. kolo:

MFK Vranov nad Topľou – Slovan Bratislava 0:0, 2:3 v rozstrele z 11 m
1. FK Svidník – ŽP Šport Podbrezová 0:5 (0:2)
FK Slovenské Ďarmoty – FK Haniska 4:0 (2:0)
TJ Višňové - MŠK Tesla Stropkov 2:2 (1:2), 5:4 v rozstrele z 11 m
MFK Vrbové – MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:2)
FK Družstevník Plavnica – MFK Ružomberok 1:6 (0:2)
FK Predmier - 1. FC Tatran Prešov 0:4 (0:0)
Tatran Krásno nad Kysucou - ŠKF Sereď 0:4 (0:2)
ŠK Belá - MŠK Thermál Veľký Meder 0:3 (0:1)
FK Geča - Spartak Myjava 1:3 (0:1)
TJ Slovan Zemianske Kostoľany - MŠK Púchov 0:2 (0:0)