Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

SLOVNAFT CUP: V semifinále Michalovce - Slovan a Poprad proti Skalici

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Prvé súboje sú na programe v utorok, resp. v stredu 4. a 5. apríla, odvety potom 11. apríla.

Bratislava 3. apríla (TASR) - Futbalový 48. ročník Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2016/17 dospel do semifinálovej fázy. V boji o postup do finále si to tento týždeň rozdajú fortunaligisti Zemplín Michalovce a Slovan Bratislava, resp. druholigisti Poprad a Skalica.

Prvé súboje sú na programe v utorok, resp. v stredu 4. a 5. apríla, odvety potom 11. apríla. Predchádzajúce kolá sa hrali na jeden zápas, v prípade remízy v riadnom hracom čase sa nepredlžovalo, ale nasledovali kopy zo značky 11 m. Semifinále sa už hrá na odvety. O postupe rozhodujú postupne vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí, lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, kopy na bránku zo značky pokutového kopu (nepredlžuje sa).

Slovan vo štvrťfinále vyradil v repríze vlaňajšieho finále Trenčín po výsledku 3:1. Minulý rok v trnavskom finále vyhral 3:1 AS, ktorý obhájil trofej zo sezóny 2014/15, rekordné tretie víťazstvo za sebou v SP však tím trénera Martina Ševelu už nedosiahne. Michalovce vo Fortuna lige prehrali v Senici 0:1, "belasí" v šlágri zvíťazili v Podbrezovej 3:2. "Mrzí nás zranenie Vernona de Marca, menšie zdravotné problémy hlásil ešte pred zápasom aj Aleksandar Čavrič, pri ňom ešte uvidíme, či bude môcť nastúpiť v Michalovciach. Prinavraciame si víťaznú mentalitu, vrátili sme sa na úspešnú vlnu a v tomto trende chceme pokračovať až do konca sezóny," citoval web rekordného slovenského majstra jeho srbského trénera Ivana Vukomanoviča. Odveta sa bude hrať 11. apríla na Pasienkoch. Slovan na ceste do semifinále vyradil postupne od 2. kola Vranov nad Topľou (0:0, 3:2 rozstrel), Tatran Oravské Veselé 6:1, Slovenské Ďarmoty 3:0, Družstevník Veľké Ludince 1:0 a Trenčín 3:1. Michalovce vyradili Vrbové 2:0, Patu 6:0, Nový Život 3:0, Nitru 3:2 a treťoligový Liptovský Hrádok 3:0.

Druhé semifinále je záležitosť druholigistov. Skalíca je v skupine o postup do FL druhá, v sobotu hrala na pôde Zvolena bez gólov. Poprad je jasný líder skupiny Východ o zotrvanie v 2. lige, barážovú miestenku proti najlepšiemu tímu západoslovenskej skupiny o záchranu má de facto v suchu. Na úvodné semifinále sa tím kouča Františka Šturmu naladil sobotňajším jasným domácim víťazstvom 4:0 nad poslednými Lipanmi. Skalica na ceste medzi elitné kvarteto prešla cez akadémiu Petržalky 5:1, Šamorín 2:0, Podbrezovú 0:0, 12:11 v rozstrele z 11 m, Myjavu 1:0 a lídra FL Žilinu 3:0. Poprad zdolal Svit 2:0, Vyšné Opátske 5:1, CSM Tisovec 4:0, Tatran Prešov 3:0 a DAC Dunajská Stredu 1:0.

Finále Slovenského pohára sa uskutoční 1. mája v popradskom NTC.

1. zápasy semifinále SP - Slovnaft Cupu 2016/17:

utorok 4. apríla:
16.00 Zemplín Michalovce - Slovan Bratislava /Glova, Vorel, Tomčík/
(odveta: Slovan - Michalovce, utorok 11. apríla o 17.00)

streda 5. apríla:
17.00 FK Poprad - MFK Skalica /Valášek, Chládek, Jenčura/
(odveta: Skalica - Poprad, utorok 11. apríla, 17.00)