Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Španieli ponúkli Maroku, aby sa pridalo ku kandidatúre na futbalové MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Uruguaj hostil vôbec prvé MS v roku 1930.

Madrid 19. novembra (TASR) - Španielsko ponúklo Maroku možnosť pripojiť sa ku spoločnej kandidatúre s Portugalskom na organizáciu finálového turnaja futbalových MS v roku 2030.

Podľa informácie agentúry AP hovorkyňa španielskeho premiéra Pedra Sancheza potvrdila ponuku pre vládu v Rabate. Sanchez ju predniesol marockému kolegovi Saadovi Eddine El Othmanimu počas krátkej návštevy v tejto severoafrickej krajine. Podľa španielskych médií sa začali prvé správy o kandidatúre, ktorá by vôbec prvýkrát spojila dva kontinenty, objavovať po septembrovom stretnutí Sancheza s prezidentom FIFA Giannim Infantinom v Madride.

O MS 2030 majú záujem v Južnej Amerike, kde už avizovali spoločnú ponuku Argentína, Uruguaj a Paraguaj. Uruguaj hostil vôbec prvé MS v roku 1930. Záujem má aj Anglicko, ktoré momentálne sonduje záujem svojich britských susedov. Španieli už organizovali MS v roku 1982 a oficiálne sa uchádzali spolu s Portugalskom o MS 2018, ktoré sa napokon konali v Rusku. MS v roku 2022 budú v Katare, mundial o ďalšie štyri roky v USA, Kanade a Mexiku.