Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Bíli Andelé nedali DAC D. Streda šancu, vyhrali 3:0

Foto: TASR/Peter Kollár

V 23. kole slovenskej futbalovej Corgoň ligy nedal Spartak šancu futbalistom z D. Stredy a na domácom ihrisku ich zdolal 3:0.

Trnava 23. marca (TASR) - V 23. kole slovenskej futbalovej Corgoň ligy nedal Spartak šancu futbalistom z D. Stredy a na domácom ihrisku ich zdolal 3:0.



Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 3:0 (3:0)

Góly: 11. Procházka, 15. Tomaček (z 11 m), 18. Vyskočil. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Karhan - Copa, Adiaba, Matúš, 3890 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak: Kamenár - Habánek, Kaufman, Čvirik, Hanzel - Procházka, Čarnota, Karhan, Gašparík (72. Bicák) - Tomaček (83. Pavelka), Vyskočil (62. Mikovič)

DAC: Kučera - Adiaba (46. Hözl), Marcin, Huber, Urbánek - Lénárth - Nikolič, Copa (81. Csölle), Matúš - Kordič (46. Hanták), Delarge




V úvode stretnutia zaujali strely Čarnotu a Gašparíka, s ktorými si brankár Kučera poradil. Prvý vzruch prišiel v 10. minúte, keď sa v 16-tke uvoľnil Vyskočil a jeho dobrú strelu brankár DAC-u stačil vyraziť na roh, po ktorého rozohraní nastrelil Čvirik brvno. Už o minútu sa domáci ujali vedenia, keď po rohu Karhana Procházka prízemnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre stretnutia. V 14. minúte faulovala obrana DAC-u v 16-tke Vyskočila, rozhodca Vlk nariadil nekompromisne penaltu, ktorú o minútu Tomaček bombou k pravej žrdi premenil na druhý úspech domácich. Gólostroj Trnavy pokračoval ďalej a v 18. minúte Procházka centrovanou loptou našiel Vyskočila, ktorý hlavou zvýšil na 3:0. V ďalšom priebehu prvého polčasu zaujala ešte nebezpečná hlavička Tomačeka a ten istý hráč v 40. minúte po úniku prudkou strelou netrafil dunajskostredskú bránku. Hostia sa pokúsili o ohrozenie domácej bránky až v poslednej minúte prvého polčasu, ale strela Adiabu bola veľmi nepresná.

V druhom polčase mali hostia v 50. minúte veľkú šancu skórovať, keď po chybe Čvirika bežal sám na Kamenára Delarge, ale po obídení trnavského brankára neumiestnil loptu do opustenej bránky. V 55. minúte roztlieskal divákov Karhan ukážkovou strelou z priameho kopu, ktorý ale výborný Kučera vyrazil. V 63. minúte sa brankár DAC-u vyznamenal po hlavičke čerstvého Mikoviča, ktorú stačil vytlačiť na roh. O dve minúty predviedol nádherný volej Tomaček, ale lopta netrafila bránku DAC-u. V záverečnej 10-minútovke mali domáci ešte dve dobré príležitosti, ale najskôr po prihrávke Mikoviča netrafil bránku Pavelka a minútu pred koncom gólovú hlavičku Kaufmana odvrátil Kučera pohotovým zákrokom. Víťazstvo domácich bolo celkom zaslúžené a hostia za celý zápas poriadne neohrozili staronového muža medzi trnavskými žrďami Kamenára.




Pavel Hoftych, tréner Spartaka: "Do stretnutia sme išli s vedomím, že súper nemá čo stratiť, no na druhej strane sme potrebovali bezpodmienečne vyhrať. Navyše, nás strašili nepremenené šance v Ružomberku a v domácom zápase s Nitrou. V druhom polčase sme mohli naše trojgólové vedenie zvýšiť, no hlavne v závere sme nepremenili dobré šance. Som spokojný s výsledkom i ziskom troch bodov."

Krisztián Németh, tréner DAC-u: "Do zápasu sme nastúpili bez troch hráčov základnej zostavy a žiaľ, hráči ktorí nastúpili namiesto nich, ich nenahradili. V prvom polčase sme podali katastrofálny výkon, čo súper využil a za necelých 20-minút dal tri góly. V druhom polčase sme mali niekoľko náznakov príležitostí, ale do gólového efektu sme ich nedotiahli. V utorok nás čaká Prešov a máme tri dni na to, aby sme sa na toto dôležité stretnutie pripravili."