Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trnava porazila v Z. Moravciach Podbrezovú 3:1

Na snímke vľavo hráč Trnavy José David Casado Garcia a hráč Podbrezovej Dávid Škutka v zápase 27. kola futbalovej Fortuna ligy FC Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová v Zlatých Moravciach v nedeľu 26. apríla 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V zaujímavom stretnutí sa napokon zrodilo zaslúžené víťazstvo favorita.


Zlaté Moravce 26. apríla (TASR) - Spartakovci sa vo ViOn aréne udomácnili veľmi rýchlo. Od úvodnej minúty diktovali vysoké tempo hry a vytvárali si strelecké príležitosti. Prebiehala 5. minúta, Sládek bleskovo rozohral štandardnú situáciu. Mikovič presnou prihrávkou našiel Kuzmu, ktorý prízemnou strelou z hranice 16-tky otvoril gólový účet stretnutia. V 8. minúte Sládek vysunul Janečku, ten zoči-voči Penksovi mieril tesne vedľa ľavej žrde. Už o minútu prišla opäť vydarená akcia Spartaka, tentokrát s nepresnou koncovkou Sládeka.

Skóre sa menilo v 17. minúte, keď po nedovolenom zákroku Minčiča v pokutovom území nariadený pokutový kop úspešne realizoval Sabo. Po polhodine hry Sládek prihral Mikovičovi, ktorého nevydarená strela z dobrej pozície mierila do nebies. V záverečnej štvrťhodine sa postupne osmeľovali aj hostia. V 41. minúte bol blízko gólu Gál-Andrezly pozorný Kelava končekmi prstov jeho strelu vytlačil nad brvno. V 42. minúte aktivitu železiarov pretavil do kontaktného gólu po centri Harvilka Škutka. V nastavenom čase prvého dejstva mal vyrovnanie na kopečke Gál-Andrezly, ale z uhla prestrelil.

Po zmene strán sa hrala obojstanne otvorená partia. V 52. minúte Hlinkovu strelu zblokoval obranca hostí, aby odrazenú loptu pálil Jančeka nad. V 59. minúte Harvilkov center našiel Škutku, s ktorého hlavičkou si Kelava poradil. Na opačnej strane v 60. minúte predviedli parádnu kombináciu Sládek s Kuzmom s gólovou koncovkou Sládeka. Prebiehala 63. minúte Škutka na striebornom podnose ponúkol gólovú šancu Vaščákovi, ten však prestrelil bránku. V 82. minúte prišla rýchla kontra Mikoviča s finálnou prihrávkou na Saba, ktorý z troch metrov nedokázal prekonať Penksu. Z protiútoku pohrozil striedajúci Nworah, ktorého strelu k ľavej žrdi pozorný Kelava vytesnil na roh. V zaujímavom stretnutí sa napokon zrodilo zaslúžené víťazstvo favorita.
Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová 3:1 (2:1)
Góly:
5. Kuzma, 17. Sabo (z 11 m), 60. Sládek - 42. Škutka. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Minčič, Vaščák (obaja Podbrezová), 1528 divákov

Zostavy a striedania:
Spartak:
Kelava – Hlinka, Tóth, Bortel, Čonka – Casado -Janečka, Sabo, Kuzma (86. Vyskočil), Mikovič (90.+ Cleber) – Sládek (77. Vojtuš)

Podbrezová:
Penksa – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško - Gál-Andrezly, Hovančík, M. Pančík (77. Richnák), Harvilko (72. J. Pančík) - Škutka, Vaščák (69. Nworah)


Hlasy po zápase
Juraj Jarábek, tréner Trnavy:
"Na úvod musím povedať, že vo ViOne sme našli domáce prostredie už v Európskej lige. Dnes sme mali veľmi dobrý vstup, dali sme dva góly a Janečka mal na kopačke aj tretí. Futbal to bol dobrý, možno by stretnutiu svedčal výsledok 5:3. Treba uznať aj kvalitu súpera, ktorý prišiel hrať futbal."

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Dnes sme videli celkom zajímavý zápas, až na prvých 20 minút z našej strany, keď som mal pocit, že hráči boli ešte v kabíne. Potom sme si vytvorili dve čisté gólové príležitosti, okrem gólu Škutku. Trnava šanca mala aj ich premenila. Nezostáva mi nič iné ako pogratulovať k víťazstvu."