Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Sparťania Koubek a Vácha dostali pokuty za výroky na adresu rozhodkyne

Tomáš Koubek Foto: TASR/AP

Obaja zaplatia 40.000 českých korún za svoje pozápasové vyjadrenia na adresu asistentky rozhodcu Lucie Ratajovej v ligovom stretnutí s Brnom.

Praha 6. októbra (TASR) - Disciplinárna komisia najvyššej českej futbalovej súťaže potrestala dvojicu hráčov Sparty Praha Tomáš Koubek, Lukáš Vácha finančnými pokutami. Obaja zaplatia 40.000 českých korún za svoje pozápasové vyjadrenia na adresu asistentky rozhodcu Lucie Ratajovej v ligovom stretnutí s Brnom.

"Môj názor je taký, že ženy by mali zostať pri sporáku a nemali by rozhodovať mužský futbal," povedal Koubek na margo neodpískaného ofsajdu v závere duelu, ktorý napokon stál Spartu víťazstvo. Vácha podobným spôsobom reagoval na sociálnej sieti Twitter.

"Účastníci profesionálnych súťaží sa musia správať profesionálne. Ak má niekto výhrady k výkonom rozhodcov, môže využiť nástroje, ktoré mu dávajú interné futbalové predpisy. Emotívne výkriky do éteru, naviac takéhoto charakteru, profesionálne nie sú," uviedol predseda disciplinárnej komisie Richard Baček.