Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Sparťania za vypadnutie v pohári s trojmiliónovou pokutou

Foto: TASR

V osemfinále na Letnej proti Ostrave dvakrát vyrovnali (2:2), ale napokon vypadli v rozstrele z 11 m. Podľa piatkovej informácie portálu iDnes.

Praha 27. októbra (TASR) - Pokutu tri milióny českých korún (cca 117.237,88 eura) dostali futbalisti Sparty Praha za vyradenie z Českého pohára - Mol Cupu 2017/2018. "Rudí" v osemfinále na Letnej proti Ostrave dvakrát vyrovnali (2:2), ale napokon vypadli v rozstrele z 11 m. Podľa piatkovej informácie portálu iDnes.cz im navyše v zime hrozia veľké personálne zmeny, ak nezvládnu zostávajúce zápasy jesennej časti.

Trojmiliónová pokuta sa rozdelí medzi celý káder a realizačný tím podľa výšky základného mesačného platu. "Vyradenie z pohára je veľkým sklamaním. Je to ďalší nesplnený cieľ, ktorý pred nami stál v tejto sezóne. Výsledky sú ďaleko za očakávaním. Do konca jesennej časti zostáva päť ligových zápasov, očakávame maximálne nasadenie, výkon aj výsledky," citoval zdroj generálneho riaditeľa klubu Adama Kotalíka.

Výber pod vedením Taliana Andreu Stramaccioniho prešiel v lete obrovskou obmenou, investovali sa stovky miliónov do nových posíl. Po jedenástich kolách je ale Sparta v tabuľke až piata a na lídra z Plzne stráca 15 bodov. V Sparte pôsobia aj slovenskí reprezentanti Martin Dúbravka a Lukáš Štetina.