Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Špeciálny Ibrahimovič v Anglicku s prvou trofejou: Preto som prišiel

Hráč United Zlatan Ibrahimovič oslavuje svoj gól vo finálovom zápase Ligového pohára Manchester United - Southamptom FC na londýnskom Wembley 26. februára 2017. Foto: TASR/AP

Futbalisti Manchestru United vyhrali vo Wembley nad Southamptonom 3:2 a po súboji sa pozornosť opäť raz upriamila na 35-ročného útočníka rekordného anglického majstra.

Londýn 27. februára (TASR) – Dva góly švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča z Manchestru United rozhodli nedeľňajšie finále anglického futbalového Ligového pohára. "Červení diabli" vo Wembley vyhrali nad FC Southampton 3:2 a po súboji sa pozornosť opäť raz upriamila na 35-ročného útočníka rekordného anglického majstra.

United viedli po prvom dejstve 2:1 zásluhou zásahov Ibrahimoviča a Jesseho Lingarda, no Southampton krátko po prestávke vyrovnal vďaka gólu Manola Gabbiadiniho, jeho druhého v stretnutí. Trofej pre zverencov Portugalčana Joseho Mourinha zabezpečil tri minúty pred koncom riadneho hracieho času nechytateľnou hlavičkou Ibrahimovič.

Pre "Ibru" to bol 26. gól v jeho prvej sezóne v Anglicku. Vo flešrozhovore na ploche na otázku reportéra, čo špeciálne sa v United udialo, pre neho špecificky odvetil: "Prišiel som sem. To je špeciálne." Ibrahimovič vyhral trofej už v piatej "veľkej futbalovej" krajine, v ktorej pôsobil, po Francúzsku, Taliansku, Španielsku a Holandsku. "Preto som sem prišiel. Prišiel som víťaziť a víťazím, prišiel som dobýjať a dobývam. Chcem v tom pokračovať, pretože čím viac vyhrávam, tým som spokojnejší," povedal a dodal: "Čím ste starší, tým viac oceňujete víťazstvá. Všetko je o získavaní trofejí. Táto je už moja 32. Všade, kde som bol, som víťazil."

Mourinho je prvý tréner MUFC, ktorý získal trofej v jeho úvodnej sezóne na lavičke klubu z Old Trafford. Na konte už má štvrtý triumf v Ligovom pohári, tri predchádzajúce vyhral s Chelsea Londýn. Po zápase ocenil prácu trénerského náprotivka Claudea Puela. "Má dôvod byť veľmi smutný. Prehrali gólom v 87. minúte, takže mal málo času na reakciu, to je trošku voči nemu nespravodlivé," citovala trénera víťazov agentúra AP.

MUFC získal trofej po piaty raz, prvýkrát od roku 2010. Jeho nedeľňajší súper si na premiéru bude musieť počkať. United sú stále v hre o treble, v FA Cupe obhajujú víťazstvo a v osemfinále Európskej ligy UEFA 2016/2017 ich čaká FK Rostov.