Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Futbalová SR 18 vyhrala v Macedónsku v príprave 1:0

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

O slovenskom triumfe rozhodol útočník FC Nitra Dominik Guláš.

Skopje 6. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila v utorok v prvom z dvojice prípravných zápasov v macedónskom Skopje nad domácimi rovesníkmi 1:0. O slovenskom triumfe rozhodol útočník FC Nitra Dominik Guláš, informoval oficiálny web macedónskej federácie. Zverenci trénera Milana Malatinského sa s rovnakým súperom stretnú v odvete opäť v Skopje vo štvrtok 8. júna.


výsledok:

Macedónsko "18" - SR "18" 0:1 (0:0)

Gól SR: Guláš

zostava SR 18: Takáč - Kočík, Majdan, Kopas, Baláž - Filinský, Bednár (90. Moško) – Kraľovič (68. Kovaľ), Guláš (85. Flak), Sluka (46. Brenkus) – Boženík (80. Bobček)



hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):

Milan Malatinský, tréner SR 18: "V prvom polčase sme sa napriek hernej prevahe nedokázali gólovo presadiť, súper si nevypracoval ani jednu streleckú príležitosť a tak sa zrodilo polčasové skóre 0:0. Po prestávke sme spresnili kombinácie, vypracovali sme si dve-tri sľubné šance. Gólovo sme sa presadili po pressingovej situácii a individuálnej akcii Guláša. Domáci mali po našich individuálnych chybách dve strelecké príležitosti, ale naše víťazstvo je zaslúžené. Odvetný zápas bude oveľa náročnejší ako tento, ale chceme sa čo najlepšie pripraviť a chceme byť úspešní aj v odvete."