Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Čo je nové v prípade šoférskej kauzy futbalistu Vladimíra Weissa?

Vladimír Weiss mladší Foto: TASR/Pavel Neubauer

Weiss údajne nešoféroval automobil, ktorý v nedeľu 2. októbra ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Podľa jeho obhajcu ho polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Sťažnosť slovenského futbalového reprezentanta a obvineného Vladimíra W., ktorý mal údajne riadiť motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu, už polícia postúpila príslušnému dozorujúcemu prokurátorovi.

"Sťažnosť bola vo štvrtok 20. októbra postúpená dozorujúcemu prokurátorovi," uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Polícia reprezentanta 3. októbra obvinila, ale po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia Juraja Kuráňa, obhajcu Vladimíra W., pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplýva, že Vladimír W. motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

Vladimír W. údajne nešoféroval automobil, ktorý v nedeľu 2. októbra ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Podľa Kuráňa ho polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi.