Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Súd potrestal trénera Karlssona za vyjadrenia na adresu Ibrahimoviča

Švédsky futbalový reprezentant Zlatan Ibrahimovič. Foto: TASR/AP

Karlsson sa za svoje výroky síce ospravedlnil, ale právnym dôsledkom sa nevyhol.

Štokholm 9. januára (TASR) - Súd vo švédskom Karlstade potrestal bývalého trénera atletického tímu "Tre kronor" Ulfa Karlssona. Ten obvinil futbalistu Manchestru United Zlatana Ibrahimovča z užívania dopingu.

"Zlatan pribral desať kíl za šesť mesiacov počas svojho pôsobenia v Juventuse Turín. Podľa mňa to bol doping," povedal Karlsson ešte v apríli pre švédsky denník NWT. Svoje podozrenia vysvetlil aj pre periodikum Expressen: "Som si istý, že nemôžete pribrať desať kíl ani počas dvoch sezón. To je príliš rýchlo, prirodzeným spôsobom to nedokážete." Ibrahimovič hral za "starú dámu" v rokoch 2004-2006.

Karlsson sa za svoje výroky síce ospravedlnil, ale právnym dôsledkom sa nevyhol. "Obvinenia boli nepravdivé, nepodložené a môžu poškodiť povesť Ibrahimoviča ako športovca aj vo vzťahu k sponzorom a partnerom. Podali sme žalobu za ohováranie," uviedol právny zástupca futbalistu Fredrik Bogren.

Bývalý tréner atletického tímu napokon obišiel s pokutou vo výške približne 250 eur. Súd okrem toho nariadil obom stranám zaplatiť poplatky súvisiace s procesom. Ibrahimovič nepožadoval náhradu škody, od Karlssona však žiadal v prípade obvinenia zaplatenie súdnych poplatkov. Informovala o tom agentúra DPA.