Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Exprezident FC Barcelona zostane vo väzbe. Nevykúpili ho ani peniaze

Prezident futbalového klubu FC Barcelona Sandro Rosell počas tlačovej konferencie 23. januára 2014 v Barcelone. Sandro Rosell rezignoval na post prezidenta španielskeho futbalového klubu FC Barcelona v súvislosti s kauzou prestupu brazílskeho útočníka Neymara. Foto: TASR/AP

Päťdesiattriročného podnikateľa, ktorý šéfoval "Barce" v rokoch 2010-2014, už vypočúvali pre nezrovnalosti pri prestupe brazílskeho útočníka Neymara zo Santosu do Barcelony pred štyrmi rokmi.

Madrid 4. júla (TASR) - Španielska sudkyňa Camren Lamelová zamietla bývalému prezidentovi futbalového klubu FC Barcelona Sandrovi Rosellovi žiadosť dostať sa z väzby na kauciu.

Niekdajšieho šéfa katalánskeho klubu spolu s jeho manželkou a ďalšími tromi osobami zadržala v máji španielska polícia na základe informácií FBI z vyšetrovania rozsiahlej korupcie v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) z roku 2015. Rosellovo zatknutie súvisí s praním špinavých peňazí za nákup televíznych práv na zápasy brazílskej reprezentácie. Celkovo mohol touto nelegálnou činnosťou "preprať" takmer 15 miliónov eur.

Podľa sudkyne existuje u Rosella nebezpečenstvo zničenia dôkazov, pokračujúcej kriminálnej činnosti a risku odletu do inej krajiny. Z tohto dôvodu zamietla požiadavku advokátov na stanovenie kaucie.

Päťdesiattriročného podnikateľa, ktorý šéfoval "Barce" v rokoch 2010-2014, už dávnejšie vypočúvali pre nezrovnalosti pri prestupe brazílskeho útočníka Neymara zo Santosu do Barcelony pred štyrmi rokmi. Informovala agentúra AP.