Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Taliani iba remizovali s Ukrajinou, Mancini: Musíme byť húževnatejší

Roberto Mancini, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V ich drese sa golovo presadil Federico Bernardeschi, za hostí vyrovnal Ruslan Malinovskij.

Rím 11. októbra (TASR) - Talianska futbalová reprezentácia nevyhrala už v piatom zápase za sebou. V stredajšom prípravnom dueli v Janove remizovala s Ukrajinou 1:1, keď sa za domácich strelecky presadil Federico Bernardeschi a za hostí vyrovnal Ruslan Malinovskij.

"Squadra azzurra" dokázala triumfovať iba raz v predchádzajúcich desiatich stretnutiach, jediné víťazstvo v tomto roku dosiahla 28. mája vo švajčiarskom St. Gallene v príprave proti Saudskej Arábii (2:1). "Je to škoda, že nám stále chýbajú dobré výsledky. Musíme byť húževnatejší. Keď si vytvoríme viac šancí, tak určite dáme aj viac gólov. Pozitívne je, že sme hrali dobrý futbal. Teraz máme štyri dni na prípravu pred dôležitým zápasom s Poľskom," citovala Manciniho agentúra AP.

Domáci boli od úvodu aktívnejší, vypracovali si niekoľko gólových príležitostí, skórovať sa im však dlho nedarilo. Taliani dali úvodný gól v 54. minúte, keď si strelu Bernardeschiho nešikovne zrazil do vlastnej bránky ukrajinský brankár Andrej Pjatov. O vyrovnanie sa postaral v 62. minúte presným volejom zvnútra šestnástky Malinovskij. Tím vedený Andrijom Ševčenkom nespoznal trpkú chuť prehry ani v ôsmom zápase v sérii. "V druhom polčase sme hrali oveľa lepšie ako v prvom. Po vlastnom góle sme našli silu, aby sme dokázali vyrovnať a som spokojný s naším výkonom. Bolo dôležité pre ľudí v Janove, že sme tu odohrali tento duel a podporili celé mesto. Niektorí moji hráči majú zranenia, zistíme ich závažnosť a podľa toho sa rozhodneme, či doplníme káder pred zápasom s Českom," citoval portál ffu.ua ukrajinského kormidelníka.

Emotívny moment nastal v 43. minúte, keď obe mužstvá prestali hrať a potleskom vzdali úctu 43 obetiam augustovej tragédie v Janove, kde spadol most Morandi. "Bol to veľmi silný a dôležitý moment pre tieto obete," uviedol 53-ročný taliansky kouč, ktorý prevažnú časť svojej hráčskej kariéry pôsobil v drese miestnej Sampdorie a je jej historicky najlepší strelec.

Taliansko sa predstaví v nedeľňajšom zápase 3. skupiny A-divízie Ligy národov v Poľsku. Ukrajina v utorok privíta doma českých futbalistov v súboji 1. skupiny B-divízie. Súčasťou tejto skupiny je aj Slovensko, ktoré bude hrať v sobotu proti ČR a s Ukrajinou sa stretne 16. novembra.