Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ter Stegen sa dohodol s FC Barcelona na novom kontrakte do roku 2022

Brankár Marc-Andre ter Stegen. Foto: FOTO TASR/AP

Bývalý brankár Borussie Mönchengladbach chytá za Kataláncov od roku 2014, doterajšia zmluva platila do roku 2019.

Barcelona 29. mája (TASR) - Nemecký futbalový brankár Marc-Andre ter Stegen sa dohodol s FC Barcelona na predĺžení spolupráce do roku 2022. Nový kontrakt podpíše v utorok, bude obsahovať výkupnú klauzulu 180 miliónov eur.

Bývalý brankár Borussie Mönchengladbach chytá za Kataláncov od roku 2014, doterajšia zmluva platila do roku 2019. Na začiatku svojho barcelonského pôsobenia sa o minúty delil s Claudiom Bravom, po odchode Čiľana do Manchestru City sa stal jasnou jednotkou. V tomto ročníku odchytal 36 stretnutí najvyššej španielskej súťaže a pridal deväť zápasov Ligy majstrov. Dvojku mu robí Holanďan Jasper Cillessen.

Barcelonu po sezóne opustí tréner Luis Enrique. "Moju kariéru v tomto klube som začal v roku 2014 s tebou ako koučom. Tento výnimočný tím si doviedol k deviatim trofejam v troch ročníkoch vrátane treble. Neskutočný úspech. Som veľmi hrdý, že som bol súčasťou ako športovec i človek. Vďaka 'Majster' za všetko, želám ti všetko najlepšie v nasledujúcej kapitole," odkázal Enriquemu 25-ročný ter Stegen na svojom oficiálnom facebooku.