Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Tím SR 21 so zmenou na brankárskom poste, do Turecka pôjde Chudý

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V nominácii nechýba Ján Bernát, ktorý si v uplynulých dvoch týždňoch liečil natiahnutý stehenný sval.

Bratislava 22. marca (TASR) - Slovenských futbalistov do 21 rokov čaká v marci prípravný turnaj v Turecku. Zverenci Jaroslava Kentoša sa na úvod reprezentačnej sezóny stretnú na Antalya Cupe s tímom Uzbekistanu do 23 rokov (25. marca, 15.00 SEČ) a rovesníkmi zo Severného Macedónska (27. marca, 15.00) a Ukrajiny (29. marca, 17.00).

Kentoš v nedeľu na zraze privítal 23 z 26 hráčov, pre klubové povinnosti sa až v pondelok pripoja Gergely Tumma, Sebastián Nebyla a Peter Pokorný. Tesen pred zrazom prišlo k jedenej vynútenej zmene na poste brankára. Michal Kukučka pôvodne nahradil Ivana Krajčírika, no napokon ani Kukučka nie je k dispozícii a šancu dostal Denis Chudý. "Mišo mal po sobotnom zápase proti Zlatým Moravciam problém s pätou. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku," informoval Kentoš na webe futbalsfz.sk.

V nominácii nechýba Ján Bernát, ktorý si v uplynulých dvoch týždňoch liečil natiahnutý stehenný sval, no v nedeľu sa na zraz naladil ideálne, keď skóroval za rezervu Žiliny v zápase II. ligy proti Banskej Bystrici: "Na zraz som sa tešil, sme tu po štyroch mesiacoch a som rád, že opäť môžem reprezentovať Slovensko. Tešil som sa aj na nových chalanov, ktorí sú tu medzi nami po prvý raz. Verím, že kemp s tromi zápasmi dopadne pre nás dobre. Každý jeden z týchto súperov nás preverí a každý hrá iným štýlom. Ukrajina bude výborný súper s technickými hráčmi, ktorí hrajú v kvalitných súťažiach. Aj Uzbekistan a Severné Macedónsko budú mať svoju kvalitu, my sa však musíme na nich dobre pripraviť."