Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hapal nominoval na prípravné zápasy proti Česku a Srbsku

Na snímke český tréner SR 21 Pavel Hapal. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Z tradičných opôr chýbajú v Hapalovom kádri Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero a Albert Rusnák, ktorých povolal tréner A-mužstva SR Ján Kozák na zápas kvalifikácie MS 2018 na Malte.

Bratislava 14. marca (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvuje v marcovej príprave na ME 2017 dve stretnutia. Zverencov Pavla Hapala preveria v piatok 24. marca o 17.00 h v Karvinej rovesníci z Česka, o štyri dni neskôr (17.20 h) si v Senci zmerajú sily so srbskými rovesníkmi.

Tím SR "21", ktorý v základnej A-skupine šampionátu narazí na domáce Poľsko, Švédsko a Anglicko, si splnil predsavzatie z decembrového žrebu - odohrať obidva zápasy proti účastníkom záverečného turnaja. Česko figuruje v C-skupine spoločne s Nemeckom, Dánskom a Talianskom, na Srbsko v "béčku" čakajú Portugalsko, Španielsko a Macedónsko. Česi postúpili ako víťazi 1. kvalifikačnej skupiny, Srbi uspeli v baráži proti Nórom.

Z tradičných opôr chýbajú v Hapalovom kádri Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero a Albert Rusnák, ktorých povolal tréner A-mužstva SR Ján Kozák na zápas kvalifikácie MS 2018 na Malte. Menoslov zverejnila oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na marcové prípravné stretnutia s Českom (24. marca o 17.00 h v Karvinej) a Srbskom (28. marca o 17.20 h v Senci):

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Dukla Praha), Marek Rodák (Accrington Stanley)
obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Martin Valjent (Ternana Calcio)
stredopoliari: Nicolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Dávid Ivan (FC Bari 1908), Július Szöke (Šachťor Karaganda)
útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (Baumit Jablonec), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov)

Náhradníci:

brankári: Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Henrich Ravas (Derby County)
obrancovia: Denis Vavro (MŠK Žilina), Timotej Záhumenský (FC ŠTK 1914 Šamorín)
stredopoliari: Lukáš Jánošík, Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Róbert Polievka (FO ŽP Šport Podbrezová), Stanislav Danko (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Čmelík (Piast Glivice)
útočník: Filip Balaj (FC Nitra)

Realizačný tím:

tréner: Pavel Hapal
asistent trénera: Oto Brunegraf
tréner brankárov: Miroslav König
kondičný tréner: Peter Boďo
lekár: Zsolt Fegyveres
fyzioterapeut: Martin Nozdrovický
masér: Juraj Ludik
kustódi: Marek Košáň, Patrik Fedor
technický vedúci: Jakub Kojnok


SR 20 odohrá prípravný zápas so Srbskom


Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov odohrá v stredu 22. marca o 17.00 h na štadióne v Senici prípravný zápas s rovesníkmi zo Srbska. Tréner Pavel Hapal zverejnil v utorok 21-člennú nomináciu, v ktorej figuruje sedem legionárov.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na prípravný zápas so Srbskom (22. marca o 17.00 h v Senici):

brankári: Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Henrich Ravas (Derby County FC)
obrancovia: Dávid Hancko (MŠK Žilina), Matúš Kuník (FC Nitra), Michal Sipľak (MFK Zemplín Michalovce), Šimon Kupec (MFK Ružomberok), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Dávid Hrubík (FC Lausanne Sport), Atila Varga (US Latina Calcio)
stredopoliari: Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), René Kotrík (FC Nitra), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Marek Rigo (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Polievka (ŽP Šport Podbrezová), Lukáš Haraslín (Lechia Gdaňsk), Lukáš Čmelík (Piast Gliwice), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur)
útočníci: Samuel Mráz (MŠK Žilina), Filip Balaj (FC Nitra)

Náhradníci:

brankári: Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Marek Rodák (Accrington Stanley FC)
obrancovia: Richard Križan (FC Nitra), Samuel Ďurek (FC Nitra)
stredopoliari: Andrej Fábry (FC Nitra), Nicolas Špalek (MŠK Žilina), Milan Dimun (MKS Cracovia Krakov)
útočníci: Patrik Pinte (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Vestenický (MKS Cracovia Krakov)