Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalistov SR ´21 preverí Srbsko, Zreľák: Každý na ME má kvalitu

Slovák Adam Zreľák s tričkom "Sokolíci letia do Poľska" v zápase kvalifikácie ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko - Bielorusko, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Srbsko je rovnako ako Česko a Slovensko účastník júnového záverečného turnaja majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie.

Senec 27. marca (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov dostanú v utorok pred domácimi fanúšikmi v Senci príležitosť napraviť si chuť po jasnej prehre 1:4 s českými rovesníkmi. Na zverencov Pavla Hapala od 17.20 h čakajú Srbi.

"Musíme sa dať dokopy a pripraviť sa na nasledujúce stretnutie. Treba sa poučiť, dúfam, že sa to už nebude opakovať," povedal kapitán Adam Zreľák. V marcovom asociačnom termíne si už zmerali sily výbery Slovenska a Srbska do 20 rokov. Zreľák však nepovažuje víťazstvo tímu SR 2:0 za bernú mincu: "Dvadsiatka je dvadsiatka a dvadsaťjednotka sme my. Verím, že to zvládneme."

Srbsko je rovnako ako Česko a Slovensko účastník júnového záverečného turnaja majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie. Do Poľska sa prebojovalo po úspešnej baráži s Nórmi, kým zvyšné dve menované reprezentácie postúpili ako víťazi svojich kvalifikačných skupín. "Každé mužstvo na šampionáte má svoju kvalitu. Vedeli sme o tom," dodal Zreľák, ktorý na klubovej úrovni oblieka dres Baumitu Jablonec.