Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Sloveniek Pakusza nominoval tím na druhý kvalifikačný zápas

Zsolt Pakusza Foto: TASR/Martin Baumann

V Senci v druhom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2019 čaká jeho zverenkyne ďalší kvalitný súper. Írsko odštartovalo kvalifikáciu víťazne, keď na pôde Severného Írska zvíťazilo 2:0.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky sa najbližšie v kvalifikácii MS 2019 predstavia 24. októbra v NTC Senec proti Írkam. Reprezentačný tréner Zsolt Pakusza na tento duel nominoval 20 hráčok.

Slovenky v prvom kvalifikačnom súboji 3. skupiny prehrali na pôde favorizovaného Nórska vysoko 1:6. V druhom polčase však slovenské hráčky zabrali a dokonca druhé dejstvo vyhrali 1:0. "To, že sme vyhrali druhý polčas, nebolo tým, že by Nórky hrali slabšie a upustili zo svojej hry, ale bolo to naozaj našim zlepšeným výkonom. Okrem gólu sme mali aj ďalšie šance. Práve na druhom polčase u súpera z prvého koša musíme stavať v ďalších zápasoch. Ak budeme hrať takto aj proti Írsku, tak môžeme rozmýšľať o lepšom výsledku," citoval oficiálny web SFZ Pakuszu.

V Senci v druhom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2019 čaká jeho zverenkyne ďalší kvalitný súper. Írsko odštartovalo kvalifikáciu víťazne, keď na pôde Severného Írska zvíťazilo 2:0.

nominácia SR žien na kvalifikačný zápas MS 2019 s Írskom (NTC Senec, 24. októbra, 17.30 h.):

brankárky: Mária Korenčiová (SC Freiburg), Lucia El Dahaibiová (SKN St. Pölten)

hráčky do poľa: Jana Vojteková (SC Sand), Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten), Lucia Ondrušová (FC Bazilej), Klaudia Fabová (1. FC Slovácko), Lucia Haršanyová (MSV Duisburg), Ľudmila Maťavková (1. FC Slovácko), Dominika Škorvánková (FC Bayern Mníchov), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Lucia Šušková (Czarni Sosnowiec), Katarína Košlabová (FC Nitra), Patrícia Hmírová (Czarni Sosnowiec), Veronika Sluková (ŠKF VIX Žilina), Stanislava Líšková (Czarni Sosnowiec), Martina Šurnovská (ŠK Slovan Bratislava), Andrea Horváthová (Czarni Sosnowiec), Monika Havranová (Partizán Bardejov), Valentína Šušolová (FC Slovan Liberec), Mária Mikolajová (Partizán Bardejov)