Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Trénera Escribu nahnevala penalta pre Real, Enrique po šlágri spokojný

Hráč Barcelony Lionel Messi (vpravo) strieľa gól v zápase 24. kola španielskej La Ligy Atletico Madrid - FC Barcelona v Madride 26. februára 2017. Foto: TASR/AP

Čelo tabuľky španielskej ligy zostalo aj po 24. kole nezmenené, "biely balet" pred katalánskym obhajcom vedie o bod a má zápas k dobru.

Madrid 27. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid aj FC Barcelona v nedeľu ukoristili tesné víťazstvá v La Lige na pôde súperov. Čelo tabuľky tak zostalo aj po 24. kole nezmenené, "biely balet" pred katalánskym obhajcom vedie o bod a má zápas k dobru.

Triumf výberu Francúza Zinedinea Zidanea vo Villarreali 3:2 sa rodil veľmi ťažko. Domáci viedli 2:0 po góloch Manua Triguerosa a Cedrica Bakambua. Obrat naštartoval v 64. minúte Gareth Bale, na 2:2 vyrovnal z kontroverznej penalty Cristiano Ronaldo a v 83. minúte rozhodol striedajúci Alvaro Morata.

Tréner Villarrealu Fran Escriba si za mohutné protesty po góle na 2:2 vyslúžil vykázanie na tribúnu. Pred týmto ročníkom La Ligy sa v Španielsku zmenili pravidlá v tom, že ak lopta trafí ruku hráča po tom, ako sa predtým dotkne iného hráča, pokutový kop by sa nemal nariadiť. A práve toto bol kameň úrazu v inkriminovanej situácii. "Nepovedal som nič nemiestne. Rozhodcov rešpektujem, ale v pravidlách je, že po takejto dorážke penalta byť nemôže. Keď sme viedli 2:1, stále sme si nepripúšťali, že vyrovnajú. Sme veľmi sklamaní z výsledku, ale zasa pozitívne je, že sme strelili Realu dva góly," citovala Escribu agentúra DPA.

Zidane stále čelí tlaku fanúšikov, aby jeho "supernáhradníci" Morata a Isco dostávali oveľa viac priestoru. "Prišli na ihrisko a zmenili vývoj. Samozrejme, zaslúžia si väčšiu porciu minút na ihrisku," súhlasil Zidane.

Katalánci v šlágri na ihrisku Atletica Madrid viedli vďaka Rafinhovi od 64. minúty. O šesť minút neskôr po štandardke Kokeho vyrovnal hlavou uruguajský stopér Diego Godin. O triumfe 2:1 úradujúceho majstra rozhodol v 87. minúte Lionel Messi po prihrávke Luisa Suareza. Prvú strelu argentínskeho útočníka ešte brankár Jan Oblak vyrazil, no proti dorážke už bol bezmocný. Pre Messiho to bol 22. gól do siete Atletica. Päťnásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA momentálne vedie tabuľku strelcov La Ligy s 20 zásahmi.

"Môj gól bol dôležitý, lebo ten zápas bol veľmi náročný. Vieme veľmi dobre, ako ťažko sa tu strieľajú góly. Tvrdo sme však pracovali a dosiahli sme potrebný výsledok," povedal Rafinha. "Odviedli sme dostatok roboty, aby sme vyhrali, ale inkasovali sme dvakrát z dorážok a preto sme prehrali," uviedol kapitán domácich Gabi.

Tréner "Barcy" Luis Enrique podotkol, že pri góloch jeho tímu pomohla kvalita, resp. nekvalita hracej plochy: "Ihrisko bolo strašné na prihrávky, ale nám to práve pomohlo, keď to zohralo úlohu pri oboch našich góloch. V boji o titul je dôležité, že sme Atletico zdolali na jeho pôde a odsunuli sme ho ďalej za nás. Predsa len, je to náš priamy súper v boji o titul. Som spokojný, pretože zabrali naši kľúčoví hráči, keď sme to potrebovali."

Po nedeli stráca štvrté Atletico na druhú Barcelonu už deväť bodov, jeho kormidelník Diego Simeone však boj nevzdáva: "Musíme zostať pokojní. Náš cieľ sa nemení. Uvidíme, kde sa budeme nachádzať pred záverečnými kolami. Mysleli sme si, že sme odviedli všetko pre výhru, ale oni boli efektívni v tých dvoch častiach ihriska, kde na tom naozaj záleží."