Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Trénerom Crystal Palace sa stal Frank de Boer

Na snímke Frank de Boer. Foto: TASR/AP

Pre bývalého holandského reprezentanta to bude prvé pôsobisko sedem mesiacov po tom, ako ho prepustilo vedenie Interu Miláno.

Londýn 26. júna (TASR) - Novým trénerom anglického futbalového klubu Crystal Palace sa stal Frank de Boer. Pre bývalého holandského reprezentanta to bude prvé pôsobisko sedem mesiacov po tom, ako ho prepustilo vedenie Interu Miláno.

Podľa agentúry AP podpísal de Boer trojročnú zmluvu a jeho cieľom je spraviť s Crystal Palace "solídny klub Premier League". V uplynulých dvoch ročníkoch sa londýnsky klub pohyboval v dolnej polovici tabuľky a mal záchranárske práce, aby sa udržal v lukratívnej súťaži.

De Boer doviedol Ajax Amsterdam k štyrom titulom v rade počas úspešného pôsobenia v najslávnejšom holandskom klube v rokoch 2010-16 a potom sa stal kormidelníkom Interu Miláno. Na Apeninskom polostrove sa mu však nedarilo a na lavičke "modro-čiernych" vydržal len 14 zápasov a 84 dní. Na otázku, čo urobil v Miláne zle, odpovedal: "Bolo toho viac, ale najväčšie chyby som spravil ešte pred začiatkom sezóny. Veľmi som sa z toho poučil a verím, že tieto skúsenosti zužitkujem v Crystal Palace," uviedol 47-ročný de Boer, ktorý sa stal piatym trénerom Crystal Palace v uplynulých štyroch rokoch.

Palace, ktorý je v rukách amerických vlastníkov, bol bez trénera mesiac po tom, ako vo funkcii skončil Sam Allardyce.