Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Počas duelu Trnava - Zestafoni budú kontrolovať aj oblečenie

Na snímke hráči Spartaka Trnava na tréningu pred odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 medzi FC Spartak Trnava a FC Zestafoni 23. júla 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pozorovatelia UEFA budú zároveň posudzovať aj hromadné pokriky fanúšikov.

Trnava 24. júla (TASR) - V prípade, že by sa počas zápasu Spartaka Trnava proti FC Zestafoni v Európskej lige UEFA opäť objavili rasistické prejavy futbalových fanúšikov, klubu hrozia prísne sankcie. Okrem výraznej finančnej pokuty hrozí dokonca až vylúčenie z účasti v európskych pohároch na dva roky. Takou informáciou disponuje trnavský klub pred štvrtkovým odvetným zápasom 2. predkola EL. TASR o tom prostredníctvom tlačovej správy informoval Marek Ondrejka, PR a event manažér FC Spartak Trnava.

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Spartak Trnava za rasizmus fanúšikov v súboji s maltským FC Hibernians a v odvete s gruzínskym FC Zestafoni, ktorá sa hrá vo štvrtok o 19.30 h v Zlatých Moravciach, delegáti dohliadnu, či prišlo k náprave. Pozorovatelia UEFA budú zároveň posudzovať aj hromadné pokriky fanúšikov. Pri dueli s Hibernians napríklad označil delegát za problémový chorál Slovanista, ktorý sa stal dôležitým podkladom pre ďalší trest pre klub. "Prosíme všetkých fanúšikov, aby so sebou nebrali na štadión žiadne kontroverzné oblečenie ani vlajky so spornými symbolmi. Vzhľadom na hroziace prísne tresty sme pristúpili k tomu, že usporiadatelia budú pri vstupe na štadión kontrolovať aj oblečenie divákov. Nechceme znepríjemňovať ľuďom pobyt na futbale, zároveň však musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme sa vyhli následným nepríjemnostiam. Veríme, že fanúšikovia to pochopia," uviedol Ondrejka.

Ako povedal sekretár oficiálneho fanklubu Štefan Horváth, k apelu klubu smerom k fanúšikom sa pridáva aj občianske združenie Bíli Andeli. Celý zápas sa ponesie v duchu hesla: "No place for forbidden symbols! - Nie je miesto pre zakázané symboly!" Tieto nápisy klub umiestni pri vstupoch na štadión ako aj medzi reklamnými bannermi pri hracej ploche.

Duel sa začne o 19.30 h, doposiaľ sa predalo asi dvetisíc vstupeniek. Ostatné budú k dispozícii pred zápasom v pokladniach štadióna v Zlatých Moravciach. "Kapacitu sme museli po disciplinárnom treste znížiť o šesťsto miest, k dispozícii zostáva ešte tisíc vstupeniek, na štadión teda nebudú mať problém sa dostať ani priaznivci, ktorí si ešte lístok nezakúpili," dodal Ondrejka.